Çiftçinin mazotu zamdan muaf olsun’
Eklenme : 13.03.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Çiftçinin mazotu zamdan muaf olsun’

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Ulusal Süt Konseyi’nin soğutulmuş çiğ süt için belirlediği brüt 4 lira 70 kuruşluk fiyatın, yeme gelen zamlarla hayata geçmeden anlamını yitirdiğini söyledi. “Ulusal Süt Konseyi neyi bekliyor? Daha fazla hayvanın kesilmesini mi? Daha fazla üreticinin üretimi bırakmasını mı?” diye soran Bayraktar, “Süt üretimi durma noktasına gelmiş. Bu yükü üreticiye yüklerseniz kaynağı kurutursunuz. Bu durumda tüketici süt ve süt ürünlerine nasıl ulaşacaktır? Süt fiyatları böyle devam ederse daha fazla damızlığın kesileceğini, bunun süt yanında et krizi anlamına da geleceğini bilmiyor musunuz?” dedi.

Bayraktar, akaryakıtta fiyatların makul seviyelere indirilmesi gerektiğini belirterek, “Gelen zamlardan çiftçilerin kullandığı mazot muaf tutulmalıdır” talebinde bulundu.

‘Acil durum için plan şart’

Bayraktar, tarımda milli seferberlik ilan edilmesi gerektiğini vurgularken, şöyle konuştu:

“Ukrayna – Rusya savaşının dünya tedarik zincirinde nasıl etkiler yarattığını hepimiz yaşayarak görüyoruz. Petrol fiyatlarının artması, lojistikte yaşanan sıkıntılar, panik havasıyla stoklama davranışları bir anda ülkeleri acil durum planları oluşturmaya sevk etti. Rusya ve Ukrayna gibi dünya hammadde ihracatında önemli iki ülkenin savaşa girmesi yem sanayimizi de tedirgin etmeye başladı. Arz güvencesini sağlamak, lojistik sıkıntıları ortadan kaldırmak, döviz ve dünya fiyat artışlarına bağlı olası girdi fiyat artışlarını minimize ederek hayvancılığımızın bu durumdan en az zararla çıkmasını sağlamak için en kısa zamanda acil durum planlarını hazırlamalıyız.”




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Sütkonseyi

Yazılım EMA