ÇİFTÇİLERE YÖNELİK ‘SÜT HİJYENİ VE SAĞIM TEKNİKLERİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ
Eklenme : 25.03.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK ‘SÜT HİJYENİ VE SAĞIM TEKNİKLERİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çine Bahçearası Mahallesi’nin de için buluduğu, Karpuzlu Gölcük, Bozdoğan Çamlıdere ve Alamut ile Yenipazar Paşaköy kırsal mahallelerinde kadın üreticilere yönelik sağım hijyeni ve sağım tekniklerine yönelik eğitimler verildi.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün 2015-2017 yılları arasında yürütücülüğünü üstlenmiş olduğu Ulusal Ajans tarafından da desteklenmeye değer görülen 'Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli' isimli Erasmus+ projesi devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri bünyesindeki üye kadın çiftçilere faaliyet gösterdikleri tarımsal konularda eğitim verilmesi programı çerçevesinde Aydın il genelinde Karpuzlu Gölcük, Çine Bahçearası, Bozdoğan Çamlıdere ve Alamut, Yenipazar Paşaköy kırsal mahallelerinde kadın üreticilere yönelik sağım hijyeni ve sağım tekniklerine yönelik eğitimler verildi.

Yaklaşık 100 kadın üreticinin katılım sağladığı eğitim toplantılarında, Aydın'ın süt hayvancılığında mevcut durumu, sağım sırasında dikkat edilmesi gereken süt hijyenine yönelik teknikler, kaliteli çiğ süt üretiminin sağlanması için işletmede dikkat edilmesi gereken uygulamalar ve süt hayvancılığı için oldukça önem arz eden ve yaygın görülen meme hastalığı olan mastitis konularında bilgilendirme yapıldı. Kadın üreticilerin kendi işletmelerinin mevcut durumlarını, kooperatif üyesi olarak taleplerini, ihtiyaçlarını paylaştıkları eğitim toplantıları eğitim materyallerinin dağıtımları ile son buldu.




Haber Resimleri









Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA