ÇİFTÇİLERE MÜJDE! O KESİNTİLER GERİYE DÖNÜK İADE EDİLECEK
Eklenme : 23.11.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİFTÇİLERE MÜJDE! O KESİNTİLER GERİYE DÖNÜK İADE EDİLECEK

Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen verginin 5 yıl geriye dönük iade edilmesine ilişkin düzenleme ile, Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki 2 milyon kişiye yaklaşık 5 milyar liralık ödeme yapılması bekleniyor.

Vergi Usul Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilmesi ve 14 Ekim 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi ile çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin başvurular başladı.

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, her türlü tarımsal üretim yapan çiftçilerin 31 Aralık 2021 tarihine kadar Çine Vergi Dairesi’ne başvurması gerektiğini ifade ederken, “Çiftçilerimize ödenen tarımsal desteklemelerden kesilen geriye dönük beş yıllık gelir vergisi kesintilerinin geri iadesi için banka IBAN numarası ile şahsen Çine Vergi Dairesine başvurmaları gerekmektedir. 2016 yılındaki gelir vergisi kesinti iadeleri için son başvuru 31/12/2021 tarihidir. Yıl kaybınız olmaması için bu tarihe kadar mutlaka başvuruda bulununuz” şeklinde konuştu.  




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA