CHPLİ VEKİL YILDIZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ: BU HÜKÜMET GİBİSİNİ GÖRMEDİM
Eklenme : 22.01.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

CHPLİ VEKİL YILDIZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ: BU HÜKÜMET GİBİSİNİ GÖRMEDİM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Çine İlçe Örgütünü ziyaret etti. Yıldız, “Ben çok Cumhurbaşkanı, Başbakan gördüm, bu ülkeyi bu kadar ayaklar altına alan bir hükümet görmedim” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Çine İlçe Örgütünü ziyaret etti. Hüseyin Yıldız’ı, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok ve partilileri karşıladı. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, konuşmasında Hükümeti eleştirdi. Yıldız, “Gübre fiyatı 5 kar artıyorsa, nasıl ekeceksin. Türkiye genelinde 22 milyon ton buğday ekiyorsun. Gübre atılmazsa yüzde 40 verim alınır. Yani 14 milyon ton buğday. Böyle olur ise seneye 5 liraya ekmek yiyeceğiz. Bulabilirsek. Kendi çiftçimize 2.20 kuruş vermicez 7, 8 liradan Rusya’dan buğday alıyoruz. 4 lira kendi çiftçisine verse dağlara ekecekler. Mazot 2 lira iken destek veriyordun. Mazot 14 lira olmuş. Tarım Bakanı, Hükümet dış güçlerin ekibi, İtalya lobisi olmuş. Bu adam İtalya lobisinin danışmanlığını yaptı. Türk çiftçisinden bana ne diyor. Yakında buğday vermiyecekler nasıl alacağız. Hazineden zaten parayı götürdünüz. Ben diyor tefecilere dolar baronlarına karşıyım diyor. 20 Aralık’ta doları 18 liradan kimler satmış araştıralım diyorum, AK Parti ve MHP araştırmayalım diyor. O zaman sen yapıyorsun bunu. Ucu sana dokunuyor. Milliyetçiyim diye geçiniyor, 500 bin dolar bankaya para yatıran Türk Vatandaşlığı alma hakkı elde ediyor. Bu kanunu kendileri yeni çıkardılar. Bir kere bankada 500 bin dolar gözüksün yeter. Yurt dışından gelen dövizleri diğer Merkez Bankalarından kesinlikle el koymayacağız diye kanun çıkardılar. Ben çok Cumhurbaşkanı, Başbakan gördüm, bu kadar bu ülkeyi ayaklar altına alan Hükümet görmedim. Bunlar yoksullardan oy alıyor, yoksullardan aldıkları vergiler ile zenginleri daha çok zengin ediyor. Dolarını bozdur bankaya koy aradaki farkı hazine olarak ben ödeyeceğim diyor. Sen rahat ol hayatını yaşa diyor. Faizini alacaksın dolar eksiğin varsa dolar bazında senin garantini veriyor. Bu hazine senin babanın parası mı? Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? 80 milyar dolar özelleştirme yapmışlar para yok ortada. 540 milyar dolar borcumuz var.

"HEPİMİZ O ADAMLARA ÇALIŞIYORUZ"

Sadece 85 milyon dolar yap işlet devret modeli, biz hazine olarak o şirketlere kefil olmuşuz. Daha o para borçta gözükmüyor. Aydın-Denizli Yolu’nu Aydınlılar için değil kendi yandaşlarını zengin etmek için yapıyorlar. Gidiş geliş 200 lira para ödeyeceğim. Düşünün 17 yıl yolu işletecek TL bazında değil Euro bazında. Maliyeti 150 milyon Euro biz kaç para ödeyeceğiz bir milyar 499 milyon Euro. Adam o yolun ihalesini yapılırken bir senede 13 milyar kur farkı aldı. Daha yol bitmeden aldı. Bu ülke böyle sömürülüyor. Garibana, memura, işçiye yok, yandaşları zengin etmek için para aktarılıyor. Aydın’da, İzmir’de ev kiraları 2 bin 500 lira nasıl geçinecek. Cumhurbaşkanı çıktı Suriyelilere 40, 50 milyar yardım verdim dedi. Yaşa takılan emeklilerin maliyeti 5.5 milyar. Kendi vatandaşına yok diyorsun. 84 milyon vatandaşız, bir avuç zengin var. Hepimiz o adamlara çalışıyoruz. Yanlış politikadan dolayı böyle oluyor” şeklinde konuştu.




Haber Resimleri








Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


ÇİNE CHP

Yazılım EMA