CHP'DEN DAYANIŞMA KAHVALTISI
Eklenme : 11.06.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

CHP'DEN DAYANIŞMA KAHVALTISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma kahvaltısında CHP’li kadınlar bir araya geldi.  Birlik ve beraberlik görüntülerine sahne olan programda partiye katılan yeni kadın üyelere rozet takıldı. 



Aydın’da çalışmalarını sürdüren CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı, dayanışma kahvaltısı pdüzenledi. Efeler ilçesindeki bir restoranda düzenlenen programa CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Başkan Vekili Barış Altıntaş, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, belediye meclis üyeleri, CHP ilçe başkanları, CHP kadın kolları ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 


“AKP İKTİDARININ VATANDAŞINA VEREBİLECEĞİ HİÇBİR UMUDU VE ÇÖZÜMÜ YOKTUR”
Programdaki konuşmasında AK Parti iktidarını eleştiren CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Özdemir, “20 yıldır AKP hükümeti, borcunu borçla döndürerek hayatını devam ettirmeye çalışan mutsuz ve geleceği için umutsuz bir halk yarattı. İktidar, yoksulluğu ortadan kaldırmayı değil, tam tersine, insanları yoksullaştırarak, onları kendilerine muhtaç bırakarak idare etmeyi seçti. Asgari ücret 4 bin 250 lira, açlık sınırı 4 bin 928 lira. Bir gerçek var ki, vatandaş hayat pahalılığı karşısında isyan etmiş durumda. Derin yoksulluk öğün sayısını azalttı. Boş beslenme çantasıyla okula giden çocuklar, suyla karnını doyurmaya çalışan gençlerimiz var. Vatandaşa nasıl geçindiklerini sorduğumuzda, ‘yemek öğünlerini azalttık, mutfaktan kıstık, ütü yapamıyoruz, daha az çamaşır yıkıyoruz.’ gibi cevaplar alıyoruz. AKP iktidarının vatandaşına verebileceği hiçbir gelecek vaadi, umudu ve çözümü yoktur. Aranızda yaşam şartlarından, her gün gelen zamlardan memnun olan, etkilenmeyen var mı?” dedi.

 
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ HALKIN UMUDUDUR”
“CHP Kadın Kolları olarak saha çalışmalarımız sırasında sokaklarda, evlerde gördüklerimiz şudur ki hayat pahalılığından, zamlardan en çok kadınlar ve çocuklar etkilendi.” diyen Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrenciler mağdur oldu. Alım gücünün düşmesi sonucu vatandaşlar, et, süt, peynir, yumurta gibi en temel gıdalara bile ulaşamadığı için sağlıklı beslenemiyor. "Gelecek kaygısı duymadan, ekonomik sıkıntı çekmeden yaşayacağımız güzel günler hepimizin hakkıdır. Cumhuriyet Halk Partisi halkın umududur. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Güçlü sosyal devletin ilk adımı olarak “Aile Destekleri Sigortası Kurumu” kurulacaktır. Kısaca anlatırsak, vatandaşın doğumundan ölümüne kadar olan bütün yaşamını sosyal güvence altına alacak, asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. Yoksul ailelere sadece maddi değil, ayni destek de sağlayacak. Bu destekler ailedeki yaşlı, engelli, çocuk ve bakıma muhtaç kişi sayısına göre artacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.” 


“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARINDA İSTANBUL SÖZLEMESİ DERHAL YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”
Kadın Kolları İl Başkanı Özdemir, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ülkemizin bir diğer en önemli konusu da kadına şiddet. Yüzyıllardır eşitlik mücadelesi veren biz kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi bir gecede tek adam kararı ile feshedildi. İstanbul sözleşmesinin feshedildiği gün 6 kadın katledildi… Ülkemizde kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor. Kadınlar evde, sokakta, otobüste, işte, hemen her yerde katlediliyor. Son 1 ayda 50 kadın ne yazık ki hayattan koparıldı. Ülke kadın mezarlığına döndü. Kadınların, çocukların can güvenliği yok. İstanbul Sözleşmesinin iptalinden sonra CHP olarak YAŞAMHAK Projesini hayata geçirdik. Kadın Kolları Genel Merkezimizin yürütmüş olduğu projemizde 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklarımıza hukuksal ve psikolojik olarak destek oluyoruz. Ayrıca davalarının her aşamasında “yalnız değilsiniz biz varız” yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında İstanbul Sözlemesi derhal yürürlüğe girecek. Hepimiz eşit, hepimiz tok, hepimiz güvende, hepimiz özgür oluncaya dek mücadelemiz sürecek! Biz kadınlar örgütlü mücadelemizle kazanılmış haklarımıza sahip çıkıyoruz. Üstünlerin değil de, hukukun üstünlüğü sağlanana kadar vazgeçmiyoruz. Büyük usta Nazım Hikmet’in de dediği gibi 
Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi, nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlü ise. Çaresi yok usta biz kazanacağız, biz kazanacağız, biz kazanacağız! Çünkü haklıyız!”


Programda CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın kahvaltı etkinliğine katılan mesajı okutuldu. Ayrıca programda Milletvekili Bülbül başta olmak üzere CHP’li başkanlar, partiye yeni katılan üyelere rozet taktı.


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


CHP

Yazılım EMA