Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir çok yerde gelenek ve görenekler yok olurken Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı bazı yerleşim birimlerinde bayramlar asırlık geleneklerle kutlanıyor.
Yediden yetmişe herkesin birlik beraberlik içersinde olduğu bayram kutlamaları renkli görüntülere sahne olurken, köyün gençleri bayramları atalarından öğrendikleri şekilde kutluyor. Oldukça renkli geçen kutlamaları izlemek için de köye çok sayıda misafir gidiyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Karpuzlu Tekeler, Cumalı ve Yağışlar Mahallelerinde Ramazan Bayramını teknolojiden uzak tam bir bayram havasında kutlandı. Seyirlik oyunu için köy meydanında toplandılar. Geleneksel Arap oyunu, Deve oyunu ve Gelin Getirme ve Gemi kaldırma oyunlarının sergilendiği köyde bayram oldukça renkli geçti.
ASIRLIK GELENEK
Köyde yaşayan herkes çocuğunu bu geleneklere uygun olarak yetiştirir. Bu köyün havasını soluyup suyunu içen herkes oyunları da bilir. Rivayete göre Aydın'ın en büyük köylerinden biri olan Tekeler Köyü Tekeli aşiretinin Antalya civarında göçebe olarak yaşamakta iken sürülerini otlatmak için bu bölgeye gelmesi ile oluşur.
Eskiden çobanlıkla yaşamını sürdüren büyüklerimiz daha sonra tarımla iştigal etmeye başlayıp buraya yerleşmiş. Ancak kesinlikle gelenek ve göreneklerini unutmamıştır. Köyde dini bayramlarda Arap bayramı denilen piyes sergilenir. Gençler bu oyunları askerlik çağına gelinceye kadar öğrenir. Her tertip de askere gitmeden önce bu oyunu sergiler.