BÜLBÜL MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
Eklenme : 22.04.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BÜLBÜL MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Çine Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek mahalle muhtarlarının sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

Milletvekili Bülbül’e Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkan Yardımcı Timuçin Karabulut, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Cesur ve partililer eşlik etti.
Çine Muhatlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, milletvekili Bülbül’ün bu ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Muhtarlığın demokrasinin başlangıç yeri olduğunu söyleyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarlık kanun teklifini hazırlayıp meclise sunduk. Ancak AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Bizim muhtarlık kanun teklifinde ne vardı? Kanun teklifinde muhtarların ekonomik ve sosyal hakların düzenlenmesi, en azından asgari ücrete dayalı maaş verilmesine yönelik bir teklifti. Bulundukları yerlerde binalarının olması ve Belediye meclis toplantılarına katılma haklarının olması. Kendi bölgelerinde yapılacak kararlarda ise oy hakkının olması. Ayrıca muhtarlıkların bütçesi olması. Muhtarların bütçesi bulundukları mahallenin o ilçenin almış olduğu gelirin yüzde bir veya yüzde 2’sinin verilmesi. Muhtarlık zor bir iştir. Mevcut iktidar Eylül’de baskın seçime hazırlanıyor. Millet İttifakı olarak biz seçime hazırız. Biz göreve geldiğimizde muhtarların özlük haklarını ve muhtarlık yasasını en uygun hala getireceğiz” dedi.



“50 DÖNEM TARLA SATILDI,
50 KURUŞ HİZMET YAPILMADI”
Milletvekili Bülbül’ün konuşmasının ardından söz alan Çine Kargı Mahalle Muhtarı Yaşasın Erbay, “Aydın Büyükşehir olunca köyler mahalleye dönüştü. Köylerin gelirleri ilçe belediyelerine devroldu. Benim köyümde 50 dönüm arazi satıldı, 50 kuruş hizmet olmadı. Bu paradan mahalle hiçbir hizmet yapılmadı. Belediye bu malı satıyorsa yarısına da mahalleye hizmet etmesi gerekiyor” diye konuştu.

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BÜYÜKŞEHİR YASASINI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Büyükşehir yasası çıktığında CHP olarak Anayasa Mahkemesine itiraz ettiklerini söyleyen Bülbül, “Köyler bizim Osmanlı’dan beri gelen köy tüzel kişiliği olan en küçük birimlerimiz. ‘Bunlar mahalle haline gelmesin. Mahalle haline getirip de bu köyleri bitirmeyin. Arazileri meraları var. Yapmayın etmeyin’ dedik. Anayasa Mahkemesi bunu reddetti. Bunların amaçları Büyükşehir Belediyelerini kazanacaklarını sanıyorlardı. Ama kaybettiler. İktidara geldiğimizde Büyükşehir kanunun mutlaka değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

“SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMADI”
Eskiçine Mahalle Muhtarı Erkan Uzun, “Bildiğiniz üzere Ankara’daki genel siyaset ayrı, ama Aydın’daki yersel siyaset de ayrı. CHP’nin yönetmiş olduğu bir belediye var. Yerelde de muhtar arkadaşlarımızın söyleyemediği birçok sorunları var. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yapılan toplantıda eksikler söylendi. Daire başkanlarına talimat verilmişti. Ama o işlerin hiç biri yapılmadı. Ben muhtarlar olarak Çineli muhtarların YİKOP’tan parke taşı istemesine karşıyım. Muhtarlarımız iki parti arasında sıkışıyor. YİKOP’tan parke taşı geliyor. Belediye kanadı ‘ben karışmam’ diyor. 2014 yılından bu yana benim aldığım parke taşı hizmetti bin 500 metrekaredir” dedi.

“YİKOP KALKMALI”
Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “YİKOP’un kaldırılması lazım. Sen İl Özel İdaresi’ni kaldırdıysan o geliri de Belediye’ye devretmelisin. Muhtarın hepsi şikâyet ediyor. Niye? Müttehit mantığı. Alt yapısını yapmıyor” dedi.

“MAHALLE VATANDAŞA BİRİNCİ SINIF MI YOKSA İKİNCİ SINIF MI?”
Çine Belediyesi’nin mahallesine hiç hizmet yapmadığından yakınan Kırsakallar Mahallesi Muhtarı Nail Köse, “Mahalle vatandaşa birinci sınıf mı, yoksa ikinci sınıf mı? Seçimde birinci sınıf, diğer zaman ikinci sınıf. Seçimde Aydın Büyükşehir Belediyesi 3-4 kamyon parke taşı verdi. Bizim Çine Belediyesi şahıs vardı mı ona çıkıntı parke taşı veriyor, ama muhtarlığa hiçbir şey yok. Benim bir yolum vardı. Ama hala daha olmadı. Mahallemde bir tane çöp bidonu bile yok. Çine Belediyesi mahalleme hizmet etmiyor” diye konuştu.

“İLK ÖNCE 70 YILIN HESABINI SORACAKSINIZ”
Çine Belediye Başkanvekili Hasan Yörük, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem hanım, ilçe başkanımız Tayfun ile birlikte sorunları konuştuk. Biz bir grup kurduk. Bu kurduğumuz grup doğrultusunda parke taşlarımız gelecek. Benim oraya parke taşı gelmedi demeyin sırası geldi mi gelecek. Şuanda kısa bir süre içerisinde 150 kamyon parke taşı geldi. Parke taşı döşenecek olan yerlere görevli arkadaşları gelip ölçüyor ve bunun doğrultusunda parke taşı geliyor. Benim mahalleme 10 kamyon parke taşı istiyorum demek yok. Biz bu taşı bedavaya almıyoruz. Çoğunuz yeni muhtarlarsınız. 70 yıllık İl Özel İdare zamanında bir metrekare parke taşı döşetmeyen muhtarlar bugün 8 yılın hesabını soruyor. Sormuyacaksınız? Önce 70 yılın hesabını soracaksınız? Daha önceki muhtarlardan. Ben sizden fazla bu işi bilen insanım. Biz 8 yılda bu aşamaya geldik. Bir sistem oluşturduk. Bu sistem doğrultusunda eksikler giderilecek. Ben sizin derdini anlıyorum. İnşallah hepsini gidereceğiz. Sorunları konuşarak çözeceğiz. Su sorunu benim için çok önemli yoldan daha çok önemli bir konudur.

“EKİBİ KURUN PARKE TAŞINI GÖNDERECEĞİM”
Arkadaşlar şimdi YİKOP’a gelelim. ‘YİKOP’a yaptıralım mı? yaptırmayalım mı?’ diye bir muhabbet var. YİKOP’a yaptırın. Bizim için sakıncası yok. O yolu YİKOP döşeyecekse döşesin. Bizim için önemli olan o yoldan vatandaşın geçmesi. YİKOP yapacaksa tabela bile asabilirsiniz. Hiç sorun değil. Her tarafa aynı anda yetişemiyoruz. Mahallenizde parke taşı döşeyecek ekibi bulun. Biz taşı gönderelim. O ekibin ücretini Çine Belediyesi olarak biz ödeyelim. Ekip olmayanca taşı göndermenin bir anlamı yok. Ekip bulun taşı önceden göndereceğim” dedi.

Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, “Eskiçine Mahallemize 2019 yılında bu yana 3 bin metrekare parke taşı döşedik. Eksiklerimiz vardır. Mahallerimizde parke taşı döşeme konunda zayıf olabiliriz. Bunun nedeni de ilçe merkezinde doğalgaz çalışması ve PTT’nin altyapı çalışması oluyor. 2019 yılında buyana 150 bin metre kar parke taşı döşemesi yapmışız. Yeterli mi yeterli değil. Çine’de 118 tane mezarlığımız var. Her yıl düzenli olarak temizliyoruz. Şuanda ekiplerimiz bayram öncesi temizlik çalışmalarını devam ediyor” diye konuştu.

“BEN MEMNUNUM”
Yörükler Mahalle Muhtarı Erdinç Gülşen, “Ben Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi’nden memnunum. Şuanda mahallemin hiç parke taşı ihtiyacı yok. Aydın Büyükşehir Belediyesi parke taşımız temin etti. Çine Belediyesi döşemesini yaptı. Yapılanları da göz ardı yapmayalım. Asfalt ihtiyacımız var. Bunu da çözüme kavuşturmalıyız” dedi.

“GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİ”
Kavşit Mahalle Muhtarı Ali Orhan, “Benim mahallem 200 hane. 200 hanede yayla mevkiinde evler var. Yayla mevkiinde şuanda oturan yok. Ama sokaklar parke taşı döşeme yapıldı. Ama ben merkeze hiç hizmet alamıyorum. Bununla ilgili birçok dilekçem mevcuttur. Bu konuyu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun yardımcılarına bu konuyu aktardım. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi benden habersiz aynı sınırlar içerisine yatırım yapıyor. Bu yanlış. Beni halk ile kaşı karşı getiriyorlar. Ben Aydın Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı görevinden istifa etmedi davet ediyorum” diye konuştu.

“ÇİNE’NİN MİLLETVEKİLİ SİZİN SORUNLARINIZLA DERTLENMİYOR MU?”
Çine’nin bir milletvekili olduğunu söyleyen Süleyman Bülbül, “AK Parti Aydın Milletvekili KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş var. Hiç toplantı yapmıyor mu sizinle. Ben CHP Milletvekiliyim. Bir telefon açıpta buraya cezaevi göndereceğine ve yaptıracağına telefon açıpta sorunları çözüme kavuştursa ya” dedi.


Haber Resimleri














Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


BÜLBÜL muhtar

Yazılım EMA