Birçok kentte sağanak taşkına sebep oldu
Eklenme : 22.11.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Birçok kentte sağanak taşkına sebep oldu

Yurdun birçok yerinde sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Göle dönen yollarda araçlar mahsur kaldı, şiddetli rüzgar ağaçları devirdi, çatıların uçmasına sebep oldu.



Kanallar taştı, yollar su altında kaldı. Sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Birçok kentte şiddetli yağış ve rüzgar etkili oldu. Aniden bastıran sağanak bazı illerde taşkına sebep oldu.

İstanbul

Sancaktepe Ortadağ Mahallesi Fatih Caddesi üzerindeki 5 katlı binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şiddetli rüzgar çatıyı kaldırarak evin dış cephesine doğru sürükledi.

Çatıdan yükselen malzemeler binanın dış cephesinde asılı kaldı. Evde bulunan bina sakinleri ise korku ve panikle kendilerini sokağa attı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de çatıdan kopup binanın dış yüzeyinde asılı kalan çatı malzemelerini merdiven aracıyla keserek aşağıya indirdi.
Lodos dev dalgalara neden oldu

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan lodos nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu.

Sahilde yürüyüşe çıkanların bir kısmı yürümekte güçlük çekerken, bir kısmı ise fırtınaya aldırmadan denizde oluşan dalgaların fotoğrafını çekti, manzarayı izledi.
İzmir

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü’nce İzmir için yapılan sağanak uyarısı sonrasında kentte bugün öğleden sonra yağmur etkisini gösterdi. 

Kentin farklı ilçelerinde cadde ve sokaklar, kısa sürede etkili olan sağanak ile göle döndü. Bornova ilçesinde kanalizasyonlarda taşma meydana geldi, iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, suların tahliyesi için çalışma başlattı

Sağanakla birlikte tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf su baskınlarına karşı teyakkuza geçti. Çarşı esnafı ellerinde fırçalarla su girmesine engel olmaya çalıştı. Bazı dükkan ve hanlarda su baskını yaşandı.
Buca ilçesinde de yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Oto galericilerin bulunduğu Otokent Sitesi önündeki yol da yağmur sularıyla doldu.

Aydın
Aydın’da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak Koçarlı, İncirliova, Efeler, Germencik, Kuşadası ve Didim ilçelerinde etkili oldu. 20 dakika süren sağanak nedeniyle yollar ve alt geçitler suyla doldu, dereler taştı. Sürücüler zor anlar yaşadı.

Germencik'te sağanak dolayısıyla bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.
Atatürk Caddesi'nde alt geçitte mahsur kalan otomobilin sürücüsü Fikret Barışık, itfaiye ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Otomobil de iş makinesinin desteğiyle sudan çıkartıldı. Germencik Sanayi Sitesi'nde fırtına dolayısıyla devrilen ağaçlar ekiplerce kaldırıldı.

Söke'de sağanak dolayısıyla Aydın Caddesi, Bağarası Kavşağı, Novada Kavşağı ve Albayrak Caddesi'nde su birikintisinden dolayı ulaşımda aksamalar yaşandı.

Sağanağın etkili olduğu Kuşadası ve İncirliova ilçelerinde de bazı cadde ve sokaklarda rögarlar taştı, ağaçlar devrildi.
Öte yandan, Koçarlı’nın Bıyıklı Mahallesi'nde ise dağdan gelen sel, derelerin taşmasına neden oldu. Taşan dere mahalleyi göle çevirdi. Sel bazı evlerin bahçesine kadar girdi.


Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA