BİR ANDA KENDİNİ YERE ATIYOR! BAYILMA NUMARASI İLE PARA İSTİYOR
Eklenme : 15.10.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BİR ANDA KENDİNİ YERE ATIYOR! BAYILMA NUMARASI İLE PARA İSTİYOR

Çine’de bir sahtekâr bayılmış numarası ile yardımsever vatandaşları kandırarak para istedi.



Olay, Çine Hamitabat Mahallesi şehir merkezinde meydana geldi. Bir kişi simit satma bahanesi ile vatandaşları kandırmaya çalıştı. Simitleri ile birlikte bir anda kendisini yere bırakan şahıs ardından ‘simitlerim gitti’ diyerek ağlamaya başladı. Vatandaşların ambulans çağırmalarına mani olan ve ‘bana para yardımı yapar mısınız’ diyen şahısın farklı noktalarda aynı olayı tekrarladığı öğrenildi. Olaya tanıklık eden duyarlı kişiler ise vatandaşları uyardı.

İSTANBUL’DA AYNI SENARYO

Bundan yaklaşık bir yıl önce aynı senaryo İstanbul Taksim Meydanı’nda da yaşanmıştı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde eline simit tepsisi alarak, simit satıyormuş gibi yapan kişi, bir anda kendini yere atarak bayılma numarası yaptı. İnsanlara duygu sömürüsü yapan ve kendisini bir anda yere atan kişinin tepsisinde bulunan simitler yere saçılırken yere düşen kişinin ağzından, daha önce sürdüğü bir madde nedeniyle kırmızı sıvı aktı. Ağzından kan geldiği izlenimini oluşturan kişi, bu şekilde çevredekileri hasta olduğuna inandırmaya çalıştı. Yere düşen kişinin yanına koşan yurttaşlar şahsa yardım etti. Durumdan şüphelenen bölgedeki Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, şahsı polis merkezine götürerek ceza kesti.


Haber Resimleri






Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA