BEKLENEN KİTAP ‘ÇİNE CANAVARI’ YAYIMLANDI
Eklenme : 28.03.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

BEKLENEN KİTAP ‘ÇİNE CANAVARI’ YAYIMLANDI

Araştırmacı Gazeteci Yazar Arif Uyguç’un ilk Roman kitabı ‘Çine Canavarı Bir Seri Katilin Gerçek Yaşam Öyküsü’ yayımlandı.



Araştırmacı Gazeteci Yazar Arif Uyguç’un ilk Roman kitabı, Çine Canavarı Bir Seri Katilin Gerçek Yaşam Öyküsü Edisyon Yayınları tarafından yayımlandı. Mustafa Çelen, 1967 yılında evlenmesinin önünde engel olarak gördüğü dokuz kişiyi öldürdü. Bunlardan biride müstakbel karısıydı. İç Ege’nin sakin kasabalarından biri olan Çine’de yaşanan bu katliam dönemin gazetelerinde manşetleri süslerken Türkiye’yi de dehşete düşürdü. Sonrasında ‘Çine Canavarı’ lakabıyla anılan Mustafa Çelen Türkiye suç tarihinde yerli ve milli ‘seri katil’ sıfatıyla yerini aldı. Arif Uyguç, Çine’de yaşanan bu katliamı anlatıyor Çine Canavarı romanında. Mustafa Çelen’in askerdeyken nişanlanmasıyla başlayan ve katliamla biten hikayesini büyük bir soğukkanlılıkla ele alıp insani bir duyarlılıkla okura ulaştırıyor. Yazar, hikaye boyunca tarafsızlığını koruyarak suçu tüm yönleriyle ele alıp edebileştiriyor.


Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA