BAYDAR: BAŞKAN DİNÇER EN KISA SÜREDE GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK
Eklenme : 26.02.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BAYDAR: BAŞKAN DİNÇER EN KISA SÜREDE GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Malatya’da geçirdiği karaciğer nakli sonrasında yoğun bakımdan uyanarak yaşama 'merhaba' dedi. Başkan Dinçer’in tedavi sürecini yakından takip eden CHP Eski Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, “Kötü günler geride kaldı. Başkan Enver Salih Dinçer, kendini toparlayıp, inşallah kısa süre sonra görevinin başında olacak” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in sağlık durumu ile ilgili yaşanan süreci anlatan CHP Eski Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, “ CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’den Başkan Enver Salih Dinçer’in sağlık durumunun kötü olduğunu öğrendim. İzmir’de tedavi altına alınan Başkan Dinçer’in karaciğer nakli olması gerektiği bilgisini aldım. Karaciğer nakli İzmir’de özel bir hastanede yapılıyordu. Durumu ağır olduğu için Başkan Dinçer’in naklini oradaki hastane kabul etmedi. Karaciğer naklinde Türkiye’nin en iyi merkezlerinden Malatya İnönü Üniversitesi ile iletişime geçtik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel doktoru olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’in girişimiyle hastane hastamızı kabul etti. Başkan Dinçer’in İzmir’den Malatya’ya uçak ambulans ile nakli için AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş’ın desteği oldu. 1 gün sonra uçak ambulans ile Başkan Dinçer’in Malatya’ya sevki sağlandı ancak buraya ulaştığımızda karaciğer iflas etmişti” dedi.

KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI
Başkan Dinçer’in zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Baydar, “Karaciğer Nakli Enstitüsü Bağırsak Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Sait Murat Doğan ve ekibinin yaptığı operasyonla Başkan Dinçer’e karaciğer nakli yapıldı. Naklin ardından karaciğer uyum sağlayıp çalıştı ancak akciğerdeki bakteri nedeniyle Başkan Dinçer’e entebasyon işlemi uygulandı. Doktorundan bugün sabah aldığım son bilgiye göre Başkan Dinçer, uyandı. Şuan kendine geldiği ve konuştuğu bilgisini aldım. Kritik dönemin ardından Başkan Dinçer, sağlığını yüzde 70 oranında toparladı. Bir hafta sürecek destek tedavisinin ardından tamamen sağlığına kavuşmuş olacak. Kötü günler geride kaldı. Başkan Dinçer, tüm sağlık sorunlarını atlatıp inşallah en kısa zamanda görevinin başında olacak” diye konuştu.

 




Haber Resimleri




Ahmet Kurutaş 26.02.2022 20:17
Allah şifa versin inşallah.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA