BAŞKAN UYAR: ZAMLAR ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ
Eklenme : 26.01.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN UYAR: ZAMLAR ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, elektrik ve doğalgaz zamlarına tepki gösterdi. Başkan Metin Uyar, “Zamlar esnafın belini büktü. Devletten bu zamlara müdahale edilmesini istiyoruz” dedi.

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zammın esnafın belini büktüğünü söyledi. Pandemi döneminde yapılan zamlar nedeniyle çok sayıda esnafın kepenk kapatabileceğini belirterek devlet yetkililerini göreve davet eden Başkan Metin Uyar, “Pandemi sürecinde zor günler geçiren, elektrikte 'kademeli tarife' uygulamasıyla faturaları katlanan esnaf, çok zor durumda. 'Covid-19'a yenilmedik, elektrik faturasına yenileceğiz. Esnafın sesi olarak devlet yetkililerini göreve davet ediyoruz. Zaten pandemide oldukça zor günler geçiren, BAĞ-KUR'unu, vergisini ve iş yerinin kirasını ödeyemeyerek zor günler geçiren esnafımızın, bu zamların altından kalkması mümkün değil. Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz, sokaklar aydınlanmaz çünkü vitrinin lambalarını söndürmek zorunda kalır. Bunların olmaması için elektrik ve doğal gazda esnafa özel tarife uygulanmalı. Bize ulaşan üyelerimiz, ‘300-400 lira gelen elektrik faturam bin 100 lira geldi. Biz zaten para kazanamıyoruz, bu faturaları nasıl ödeyeceğiz’ diyor ve haklılar. Esnaf fahiş elektrik zamları ile karşı karşıya bu duruma acilen müdahale edilmeli” şeklinde konuştu.




Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Zam elektrik esnaf

Yazılım EMA