BAŞKAN UYAR: KUAFÖR VE BERBERLER PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK
Eklenme : 28.12.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN UYAR: KUAFÖR VE BERBERLER PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ocak 2023'ten itibaren Pazar günleri kapalı olacağını duyurdu.



Berber, kuaför ve güzellik salonlarının çalışma saat ve günlerinde yapılan değişiklik ile ilgili açıklama yapan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, "Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün talimatı doğrultusunda Aydın Valiliği tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin ‘Çalışma gün ve saatleri' başlıklı 13'üncü maddesinin ikinci fıkrası hükmü gereğince ilimizde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarının 01.01.2023 tarihinden itibaren Pazar günleri kapalı olmalarına, düğün, sünnet, nişan gibi özel günler için Pazar günü randevusu olan meslek mensuplarının davetiye ile birlikte ilgili odadan çalışma izni almak suretiyle odamız tarafından belirlenecek saat aralığı ile milli ve dini bayramlar öncesindeki Pazar günü açık olmalarına karar verilmiştir” dedi. 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar esnafları bu karara uymaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Odamız, polis ve zabıta ekiplerince işyerleri denetlenecek karara uymayanlara ise cezai işlem uygulanacak" şeklinde konuştu. 


Haber Resimleri














Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA