BAŞKAN TARHAN: MUHTARLIKLARIMIZ VATANDAŞIN İLK DEVLET VE HİZMET KAPISI
Eklenme : 19.10.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN TARHAN: MUHTARLIKLARIMIZ VATANDAŞIN İLK DEVLET VE HİZMET KAPISI

Çine’de muhtarlar günlerini kutladı. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Tarhan, “Yerel yönetimlerin en küçük birimi olan mahalle muhtarlıklarımız vatandaşın ilk devlet ve hizmet kapısıdır” dedi.



Çine Hükümet Meyda’nındaki törene Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, İlçe Jandarma Komutanı Memiş Arı, İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, Adalet Kalkınma Partisi Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Milliyetçi Hareket Partisi Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Demokrat Parti Çine İlçe Başkanı Ahmet Soydar, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Tarhan tarafından Atatürk Büstüne çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çine Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Soğancılar Mahalle Muhtarı Ali Tarhan yaptı.

Başkanı Tarhan, ellerinde Türkiye Cumhuriyeti mührünü taşıyan muhtarların görevlerini büyük bir özveriyle yaptıklarını, muhtarların devlet ve halk arasında önemli bir köprü, hizmet noktasında yerel yönetimlerin temel taşı olduğunu ifade etti. Tarhan ayrıca törene katılan herkese muhtarlar adına teşekkür etti.

TARHAN: DEVLETİN GÖREN GÖZÜ İŞİTEN KULAĞI

Başkan Ali Tarhan; “Muhtarlık geçmişi 1829 yılı 2. Mahmut dönemine dayanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet hükümetlerine kadar taşınan ender kurumlardan birisidir. Muhtarlar devletimizin birçok kurumu ile iç içe olup verilen görevi en iyi şekilde üstlenmiştir. Yerel yönetimlerin en küçük birimi olan mahalle muhtarlıklarımız vatandaşın ilk devlet ve hizmet kapısıdır. Muhtarlarımız mahallelerimizde özveriyle çalışmış, devletimizin her zaman gören gözü işiten kulağı olmuştur” şeklinde konuştu. (Yusuf Girgin)


Haber Resimleri










Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA