BAŞKAN SERT: YENİ FİYAT TARİFELERİ BİR AYINI DOLDURMADAN ERİDİ
Eklenme : 20.07.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN SERT: YENİ FİYAT TARİFELERİ BİR AYINI DOLDURMADAN ERİDİ

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, son olarak akaryakıt ve diğer kalemlere yapılan zamlar ile daha önce taşımacılık ücretlerine yapılan zammın hükmünün kalmadığını ifade ederek ücretlerin yeniden güncellenmesi talebinde bulundu. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafınca 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren ulaşıma yapılan zammın son olarak akaryakıt ve diğer kalemlere uygulanan zamlar ile eridiğine dikkat çekti. Başkan Sert, Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni göreve davet ederek taşımacılık ücretlerinin yeniden güncellenmesi çağrısında bulundu. 

Başkan Ahmet Sert, “20. 06. 2023 tarihinde uygulamaya başladığımız yeni fiyat tarifeleri maalesef daha bir ayını doldurmadan erimiştir. Akaryakıta % 5, ÖTV vergisi ve EK MTV ve Asgari ücrete yapılan % 34‘lük zam ile yine fiyat tarifesini aldığımız tarihten bugüne kadar akaryakıt, araç sigortaları, motor yağı, lastik ve tamir bakım gibi sanayi giderleri maalesef hiç durmadan arttı ve artık esnafımızı yeni 1 ay önce uygulanmaya başlanan fiyatlar tatmin etmez oldu. Yeni fiyat tarifesini uygulamaya başladığımız tarihte benzin; 24,48 TL‘den %41 artış ile 34,64 TL’ye, motorin; 22,78 TL’den %45’lik artış ile 33,08 TL’ye LPG; 10,09 TL‘den % 39’luk artış ile 14,00 TL’ye yükselmiştir. Bu sebeple bir ay önce yolcu taşımacılığı ücretlerine verilen zammın herhangi bir hükmü kalmamıştır.  Esnafımızın işini zarar etmeden sağlıklı olarak devam ettirebilmesi açısından Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan minibüs, okul servis araçları ve taksi fiyatlarının yeniden  güncellenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 




Yazılım EMA