BAŞKAN SERT UKOME’YE SESLENDİ: MAĞDUR EDİLİYORUZ
Eklenme : 10.06.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN SERT UKOME’YE SESLENDİ: MAĞDUR EDİLİYORUZ

Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sert minibüs ve taksi ücretlerinin düşük olduğunu ve esnafın bu anlamda mağdur edildiğini ifade etti.



Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sert, en kısa zamanda Minibüs ve Taksi fiyatlarının güncellenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Sert, Çine’de 120’ye yakın minibüs ve 14 adet ticari taksi ile ilçeye hizmet verdiklerine dikkat çekerek uygulanan fiyat tarifelerinin çok düşük kaldığını ve girdi maliyetlerinin oldukça yükseldiğini ifade etti. Başkan Sert, “Bunların başında akaryakıt, yedek parça ve sanayi tamir ücretlerinin çok yüksek olması, yine ayrıca geçen yıl trafik sigorta ücreti ile bu yılki trafik sigorta ücreti arasında %100’e yakın bir artış olduğunu, hal böyle olunca da kazancımızı yükseltmemiz gerekiyor. UKOME’den fiyat tarifesi talebinde bulunuyoruz. Aydın’daki fiyat tarifesinin güncellenmesi gerekiyor. İlk yapılan toplantıda yeni fiyat tarifesi istiyoruz” şeklinde konuştu.

En son fiyat tarifesini minibüs, ticari taksiler ve servis araçları için eylül ayında aldıklarını söyleyen Başkan Sert, “Yaklaşık  9 aydan bu yana  fiyat güncellemesi olmadı. Fakat diğer komşu illere baktığımızda ise bizim fiyat zammından sonra 2 defa daha zam aldılar. Yapılacak olan UKOME toplantısında en büyük talebimiz zam. Şu anda uygulamış olduğumuz tarife maalesef kurtarmıyor ve her geçen gün zararımız artıyor. Bu nedenledir ki en az % 50 veya üzeri zamlı bir tarifenin onaylanmasını bekliyoruz” dedi.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA