BAŞKAN GÜLGÜN OK: ÖĞRETMENLER BAŞ TACIMIZDIR
Eklenme : 05.09.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN GÜLGÜN OK: ÖĞRETMENLER BAŞ TACIMIZDIR

CHP Çine kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı “Öğretmenler baş tacımız” başlığıyla yazılı basın açıklaması yaptı. Başkan Gülgün Ok, “Sınav dayatmasından derhal vazgeçilmesi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geri çekilmesi istiyoruz. Uzman öğretmen, başöğretmen gibi kavramlarla kutsal öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran sınav sistemini ret ediyoruz!” dedi.



CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, TBMM’ne sunulan ve Şubat ayında yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bu çerçevede çıkarılan yönetmeliğe karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Ok, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Çine Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı ile başlayıp şu anda devam eden Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu ve Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Vekilliği görevlerim esnasında eğitim camiasının sıkıntılarına birebir şahit oldum.

Öğretmenlerimizi kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen diye bölerek çalışmaya zorlamak yanlış bir uygulamadır. Öğretmenlerimiz zaten bölümlerini bitirerek alanlarında uzman olarak görevlerine atanmaktadırlar. Mesela özel okullarda asgari ücretle çalışmaya mecbur kalan öğretmenlerimiz devlet kadrolu öğretmenlerimizle aynı şartlarda çalışması gerekmektedir. Kimseyi ötekileştirmeden sınıflarına giren, çocuklarımızı kucaklayan, yurdumuzun en ücra köşelerinde vatan sevgisi ve görev aşkıyla çalışan, seçimlerde herkesin en çok güvendiği sandık başkanı olan, ihtiyaç duyulduğunda görevli olduğu okullarda boyacılık bile yapan hepimizin çocuklarını emanet ettiği vefakâr öğretmenlerimiz bu yapılanları hak etmemektedir.

Daha yeni Şubat ayında TBMM yasalaşan öğretmenlik meslek kanunu sınav dayatması derhal geri çekilmelidir. Bir ülke eğitimiyle, öğretmeleriyle ayakta kalır, ilerler. Uzman öğretmen, başöğretmen gibi kavramlarla kutsal öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran sınav sistemini ret ediyoruz! Sebebi ise öğretmenlerimiz kendi aralarında kategorilize ediliyor. Bunun sonucunda da öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında sınıflandırmaya, kıyaslamaya sebebiyet vermektedir.

"Öğretmenlerimizin hakkı sınavla ödenmez "

Eğitim de 4+4+4 dayatmasıyla zaten sorunlu olan eğitim sisteminde büyük bir alt-üst oluş yaşanmış öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz büyük sorunlarla karşı karşıya bırakılmıştır.”

Yüzbinlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayanlar öğretmenlerimizin gerçek sorunlarını görmezden gelmesi kabul edilesi bir durum değildir. Sonuç olarak yaklaşık 10 yıldır eğitim sistemimizin içindeki sıkıntıları bilen birisi olarak en kısa sürede kalıcı çözümler üretilmesi dileğiyle.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA