BAŞKAN EŞİYOK: ZEYTİN ÜRETİCİLERİ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR
Eklenme : 09.10.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN EŞİYOK: ZEYTİN ÜRETİCİLERİ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, 2021 yılında iklim faktörlerine bağlı olarak yetersiz yağış nedeniyle verim kaybı yaşayan zeytin üreticilerinin kuraklık kapsamına alınması için Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat etti.

Başkan Eşiyok’un talimatıyla Ziraat Mühendisi Mutlu Çıvgın, Kasar Mahallesini ziyaret etti. Çıvgın, zeytin ağaçlarının son durumu ile ilgili kayıt tuttu. Kuraklık nedeniyle zeytin üreticilerinin ürün kaybı yaşadığını söyleyen Başkan Eşiyok, üreticilere destek verilmesi için Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne dilekçe ile müracaat ettiği söyledi.

Zeytin üreticilerinin zor günler geçirdiğini söyleyen Eşiyok, “İlçemizin en önemli geçim kaynaklarından birisi zeytincilik. Bu yıl yeterince yağmur yağmadığı için zeytinler kurumaya başladı. Zeytinde kuraklık tespit çalışması başlattık. Yağmur yağmadığı için zeytinler kurumaya yüz tutmuş. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat ettik. İlçemizdeki zeytin üreticilerin verim kaybı desteği verilmesi istedik. Bununla ilgili gerekli çalışmaları başlattık” dedi.




Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA