BAŞKAN EŞİYOK AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
Eklenme : 07.04.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN EŞİYOK AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, üreticiden talep edilen yeraltı su ücretlerinin alınmamasını istedi.



Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, üreticinin sesi oldu. Eşiyok, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe sunarak üreticiden talep edilen yeraltı sulama ücretlerine yapılan zammın geri çekilmesini hatta hiç alınmamasını talep etti. Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Adnan Menderes Sulama Birliği tarafından hiçbir hizmet yapılmadan elektrik parasını ve her türlü sulama masraflarını üreticilerimizin kendisi karşıladığı halde üreticilerimizden talep edilen bu ücretlerin alınmaması gerekmektedir” dedi.

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, yeraltı sularından illaki bir ücret alınacak ise kuyu ruhsatı aranmaksızın 30 lira olarak alınmasını talep etti. Eşiyok, “Çiftçilerimizden gelen şikayetler üzerine ilçemizde yapımı devam etmekte olan ve daha tamamlanmayan Çine Ovası Kapalı Sistem Sulama Sahası içerisindeki arazilerin sulanması için hiç hizmet yapılmadan atalarımızdan gelen ruhsatsız arteziyen derin kuyu dalgıç pompalarından ve Çine Çayı’ndan arazilerini sulayacak olan üreticilerimizden Sulama Birliği tarafından 2023 yılı için dekar başına alınacak ücretlere yüksek oranda artış yapılmıştır. Adnan Menderes Sulama Birliği tarafından hiçbir hizmet yapılmadan elektrik parasını ve her türlü sulama masraflarını üreticilerimizin kendisi karşıladığı halde üreticilerimizden talep edilen bu ücretlerin alınmaması gerekmektedir. Eğer alınacaksa yeraltı sularından alınacak ücretler kuyu ruhsatı aranmaksızın 30 lira olarak alınması ayrıca Topçam Barajı Sulama Sahasında yonca ürünü ile mısır ürünü sulama ücretlerinin aynı olarak uygulanması ve güncel ücretlerin düşürülerek geçen yılki fiyatlara yakın olmasını talep ediyoruz” dedi.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA