BAŞKAN DİNÇER’DEN KADIN İSTİHDAM ATAĞI
Eklenme : 11.11.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN DİNÇER’DEN KADIN İSTİHDAM ATAĞI

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, daha fazla kadının iş hayatına katılımına destek olmak için projelerine devam ediyor.

Çine Belediyesi, kadın istihdamına verdiği önemi bir adım daha ileriye taşıyor. Belediye, Başkan Enver Salih Dinçer öncülüğünde kadın istihdamını artırmak amacıyla, 19-30 yaş arası kadınlara ücretsiz İstihdam Destekli İş Makinesi ve Tarım Aletleri Operatörlüğü Kursları düzenlemeye hazırlanıyor.

Çine Belediyesi’nin, Belgesem Operatör Yetiştirme Kursu iş birliğinde gerçekleştireceği kurslara başvuran; 19-30 yaş aralığının dışında kalan kadınlara ve erkeklere yönelik kursların ücretlerinde ise yüzde 50 destek sağlanacak. Kurs programı sonunda başarılı olan katılımcılar, operatör belgesi alarak belediye ve fabrikalarda istihdam edilme imkânı bulabilecek.

Özellikle kadınların meslek sahibi olmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına olanak tanıyan kurslara başvuru için aranan şartlar ise; son bir yıldır Çine'de ikamet ediyor olmak ve okuryazar olmak.

Çine Belediyesi öncülüğünde ilçede istihdam seferberliğini başlatacak çalışma için de ilk adım atıldı. Konuyla ilgili olarak Çine Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda gündemin dördüncüsü maddesi olan ‘İlçemiz ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunmak amacıyla iş ve tarım makineleri operatörü yetiştirmek için kurs açılması konusunun görüşülmesi’ oy çokluğuyla kabul edildi.

“AMACIMIZ KADIN VATANDAŞLARIMIZA İŞ İMKANI SAĞLAMAK”

Daha önce de, cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmek ve kadınların çalışma hayatına daha fazla katılımını desteklemek amacıyla belediyede kadın şoförleri istihdam eden Başkan Dinçer, konuyla ilgili belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Fabrikalarda ve şantiyelerde Amacımız, kadın vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamak. Şartları yerine getiren kadınların kurs ücretlerini belediyemiz tarafından karşılayacağız. Belirtilen şartların dışında kalan vatandaşlarımıza da belediyemiz aracılığıyla başvuranlara kurs ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılmasını sağlayacağız. Kurs sonunda başarılı olan kadın arkadaşlarımız arasından ihtiyaçlarımız doğrultusunda belediyemizde yada ilçemizde faaliyet gösteren firmalarımızda istihdam edilmeleri için çalışmalar yürüteceğiz. Elimizden geldiği kadar kadınların çalışma hayatında yer almasını için çalışacağız.” (Yusuf Girgin)




Haber Resimleri






Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA