BAŞKAN DİNÇER ÜRETEN KADINLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Eklenme : 30.06.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN DİNÇER ÜRETEN KADINLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediye bünyesinde açılan kurslarda eğitim görerek üreten kadınlar ile bir araya geldi.



Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediyesi Marsias Kadınları Yöresel Gıda Marketi ve El Sanatları Satış Mağazası’nda üreten kadınlar ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıa gerçekleştirilen faaliyetler ve geliştirilmek istenilen projeler masaya yatırıldı.

Çine Belediyesi olarak üreten kadınların yanında olduklarını ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine Belediyesi, olarak ilçemizde el becerisi olan öncelikle, bayanlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Üretmekten hiçbir zaman yılmayan emek harcayan bayanlarımız bize de ilham veriyor. Yaklaşık dört beş yıldır Çineli bayanlarımız gerek Çini Seramik gerek Pasta Yemek Kurslarında birbirleriyle uyum ve özverileriyle üreterek malzeme biriktirdiler. Çine Belediyesi olarak bizler üreten bayanlarımızın ürettiği el emeklerini ekonomik olarak değerlendirebilecekleri satış alanlarını hayata geçirmeye çalışıyoruz.  İlçemizin çıkışındaki Çine Belediyesi Sosyal tesislerindeki Belediyemize ait olan işletmemizi satış yapabilecekleri duruma getirerek "Çine Belediyesi Marsias Kadınları Yöresel Gıda Marketi ve El Sanatları satış mağazası" adı altında hayata geçirdik. Üreten bayanlarımız ile satış mağazamızda kahvaltılı toplantı yaparak eksiklerimizi ve bundan sonra yapacaklarımızı konuştuk. Özellikle, bu satış yerini açmamıza vesile olan üreten bayanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve çalışanlarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Faaliyete geçen işletmemizin turizm yol güzergahı üzerinde olması bizim için büyük bir avantaj.  Bundan sonra bayanlarımız üretecek Çine Belediyesi olarak biz satışını yapacağız. Bayanlarımız burada satılması için erişte, mantı, yuvarlama, mevsimine göre reçel çeşitleri, tarhana ve benzeri gıda ürünlerini üretecekler. Çini Seramik bölümündeki bayanlarımız şu ana kadar ellerinde epey bir ürün stokları vardı zaten yaptıkları ürünlerinin de satışını yapabiliyorlar artık. Her geçen gün biraz daha geliştirerek Çine'ye yakışır bir hale getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri








Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


çine

Yazılım EMA