BAŞKAN DİNÇER SÜRECİ VE MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI
Eklenme : 08.06.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BAŞKAN DİNÇER SÜRECİ VE MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, gazeteciler ile bir araya geldi. Önümüzdeki günlerde görevine başlayacağını belirten Başkan Dinçer, hastalık sürecini ve merak edilen soruları yanıtladı.



Basın mensupları ile Çine Belediyesi Sosyal Tesislerinde kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini ve Haziran ayı içerisinde görevine kaldığı yerden devam edebileceğini bu kararı ise doktorunun verebileceğini söyledi. Tüm Çine halkına kendisine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Başkan Dinçer hastalığı süresince yaşadığı süreci ve merak edilen soruları yanıtladı.

SİYASİ HAYATINI BİTİRECEK Mİ?

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Geçtiğimiz Mart ayında başkanlık görevimde 11. yılı doldurdum. Çok kişiye nasip olacak bir şey değil. Benim asıl amacım 2019 yılında halkımızın bana verdiği yetkiyle önümüzdeki kalan bir buçuk yıllık görev süremi layıkıyla tamamlayabilmek. Bugün itibariyle ardından siyasete kesin devam edeceğim veya kesin bitireceğim diye bir şey yok. Önümüzde genel bir seçim var. Genel seçim sonucuna göre kartlar yeniden karılacak. Bugün iyi olabilirim ama yarın ne olacağım belli değil. Dışarıdan gelebilecek enfeksiyona şu an açığım. Artık bundan sonra kısa vadeli planlar yapacağım. İlk amacım kalan bir buçuk yıllık görevimi tamamlayabilmek. Sonrası kesin bir şey yok.

SAĞLIK DURUMUNUN SON DURUMU?

Sizler ile organlarım açısından bir farkım yok. Tabi ki hayata uyum sağlamak adı altında yaklaşık 2 aydan daha fazla bir süre hiç kıpramadan yattım. İlk kalktığımda da yürümem konuşmam çok kötüydü. Her geçen gün daha iyiye gitmeye başladım. Kullandığım ilaçlar nedeniyle karaciğerin vücuduma uyum sağlayabilmesi için bağışıklık sistemimi baskılayıcı ilaçlar kullandığımdan dolayı normal bir insana rahatsızlık vermeyeceği bir virüs bana rahatsızlık verebilir. Bu yüzden nefes ve el teması yapmamam gerekiyor. Tek dezavantajım bu. Normal sağlıklı insandan daha çabuk yoruluyorum. Ama düzeleceğime inanıyorum.

GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Göreve Haziran ayı başında başlamayı düşünüyordum. Doktoruma danışmam gerekiyor. 15 Haziran’da tekrar kontrole gideceğim. Karaciğerimde stentler var. O stentleri değiştirmem gerekiyor. Tekrar genel bir muayene yaptıktan sonra görevimin başına dönebileceğimi söyledi. Bir aksilik olmazsa 20 Haziran’da görevime yeniden başlayacağım.

ÇİNE HALKINA SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VAR MI?

Hastalığım sürecinde hem arayarak hem gelerek donör aşamasında beni tanıyan veya tanımayan kişilerin ‘Ben donör’ olabilirim diyerek yaklaşması araması, Çine halkının duaları. Beni hayatta tutan şey belki onların dualarıydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok riskli bir durumum vardı. Yüzde 10’un altında yaşam umudum vardı. O umudu gerçekleştirdik. Malatya’daki doktorumun bir sözü vardır. Geldiğinde mezara girmek üzereydin. Seni mezardan aldık. O yüzden bizim için kıymetlisin. Hemen görevine başlama biz senin için çok uğraştık. Sen de bizim için biraz özveride bulun dedi. Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bana destek veren dua eden vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer,  ailesi tarafından yarın saat 11.00’da Çine Hükümet Meydanında, Peynirci Hali ve babası Ünal Dinçer’in işyerinin önünde hayır yapılacağını söyleyerek herkesi davet etti. Ayrıca Başkan Dinçer, hayıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da katılacağını belirtti.

 


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA