BAKAN FAHRETTİN KOCA AYDIN'DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Eklenme : 27.04.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

BAKAN FAHRETTİN KOCA AYDIN'DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın'da basın toplantısı gerçekleştirdi. Koca, "Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, çünkü aşımız ve ilaçlarımız var. Aşı ve kişisel tedbirler ile günlük hayatımızı sürdüreceğiz." dedi.

İşte Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başları:

En önemli gündem maddelerimizden biri sağlık yatırımları olacak. Aydın sağlık gücünü her geçen gün artırdı. İleri teknoloji ile donatılmış şehir hastanelerimizin gücü salgında daha iyi anlaşıldı.

Dün Koronavirüs bilim kurulumuz son toplantısını gerçekleştirdi. 1 milyon 300 bin sağlık ordumuzla milletimizin her ferdi mücadele verdi. Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, çünkü aşımız ve ilaçlarımız var. Aşı ve kişisel tedbirler ile günlük hayatımızı sürdüreceğiz.

Vaka sayımız 2 bin 500’e kadar düştü. Hastanelerimizde yoğun bakımlar birer ikişer kapanıyor. Hayatını kaybeden 14 kişi ise ileri yaşta ve kronik hastalığı olan vatandaşlardı.

Bilim Kurulu cumhurbaşkanımızın kabulü ile son toplantısını yapmış oldu. Bilim Kurulu 27 ay boyunca olağanüstü performans sergiledi. Bundan sonraki süreçte bakanlığı birçok bilim kurulu var. Bilim Kurulu halk sağlığı çerçevesinde izliyor olacak gerektiğinde toplanabilir. Bu dönemde salgın bize şunu gösterdi. Maskenin koruyucu olduğunu biliyoruz, pandemi sonrası süreçte de devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir vatandaşımız soğuk algınlığı hissediyorsa maskesini takıyor olmalı.




Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA