Bahçeli: 14 Mayıs seçimleri demokrasi ve siyasi tarihimizin kilit taşıdır
Eklenme : 04.05.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

Bahçeli: 14 Mayıs seçimleri demokrasi ve siyasi tarihimizin kilit taşıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri demokrasi ve siyasi tarihimizin kilit taşıdır. Bu seçimlerde huzurla husumet arasında bir tercih yapılacaktır. Bu seçimler kucaklaşmayla kutuplaşma arasında bir mücadeleye sahne olacaktır. 14 Mayıs’ta ya Türkiye’nin kudretini seçeceğiz ya da kumar masasında heba olup gideceğiz" ifadelerini kullandı.



İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Aziz vatandaşlarım, muhterem Aydınlılar, değerli dava arkadaşlarım, saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Efeler diyarı Aydın’da olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizleri buluşturan Cenab-ı Allah’a şükrediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında hayatın zorluklarına fedakârca göğüs geren tüm vatandaşlarımıza en halisane selamlarımı iletiyorum. Aydın’da hayat mücadelesi veren her vatandaşımı bağrıma basıyorum. “Aziz Milletim Sıra Sende” temasıyla düzenlediğimiz bu açık hava toplantımıza teşrif eden, gücümüze güç ekleyen, heyecanıyla önümüzü aydınlatan Aydınlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

"SEÇİMLERİN DEMOKRATİK OLGUNLUK İÇİNDE GERÇEKLEŞMESİNİ DİLİYORUM"

10 gün sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ülkemizin dirliğine, milletimizin birliğine, demokrasimizin geleceğine, insanımızın huzur ve refahına hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Bunun yanında seçimlerin saygı, sağduyu ve demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesini diliyorum.

Bugünkü toplantımızın tertip ve temininde emeği geçen tüm dava arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hepinize hoş geldiniz, safalar getirdiniz diyorum. Aydın, tarih ve medeniyet şehridir. Aydın, Milli Mücadele yıllarının iftihar şehridir. Anadolu’nun işgal yıllarında Efeler ayağa kalkarak destan yazmış, vatana ve millete sahip çıkmışlardır. Şimdi soruyorum sizlere, Dün Efeler yapmıştı, bugün sıra bizde diyerek vatana sahip çıkacak mısınız? Milli varlığınıza sahip çıkacak mısınız? Milli geleceğinize, milli birlik ve kardeşliğinize tıpkı Milli Mücadele kahramanları gibi sonuna kadar sahip çıkacak mısınız? Hakkınıza, haysiyetinize, hukukunuza zarar vermek için kuyruğa girenleri pişman edecek misiniz? Bu evetlerin gücüyle, bu evetlerin güveniyle “Aziz Milletim Sıra Sende” diyorum.

Aydınlı kardeşlerim söz sizin, karar sizin, irade sizin, sıra hepinizin. Aydın’ın seslenişi, aynı zamanda aydınlık bir geleceğin göz kamaştıran habercisidir. Sizlere güveniyorum. Hepinize inanıyorum. Kuvayı Milliye’nin temeli burada atılmıştır. Kurtuluş Mücadelemizin kıvılcımı buradan tutuşturulmuştur. Ordularımızın terhisini müteakip Türk milleti cesaretle teşkilatlanmış, istiklal onurunun yol göstericiliğinde, bizzat ruh ve şuuruyla, tarihi miras ve onuruyla harekete geçmiştir. Aydın’ın tarihinde zillet ve melanet yoktur. Aydın’ın talihinde karanlık noktalar asla olmayacaktır.

Aydın'ın tarihinde zillet ve melanet yoktur. Aydın'ın tarihinde karanlık noktalar olamayacaktır. Engelleri, zorlukları hep birlikte aşarız. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek için aziz milletim sıra sizde. Münafıklar ne derse desin birlikte çok daha güçlüyüz çünkü hep birlikte Türkiye'yiz. İnancımız iddiamız irademiz budur. 14 Mayıs seçimleri yeni yüzyılın demokratik eşiğidir, geçilecek ilk kavşaktır. Aydınlı kardeşlerim 14 Mayıs 2023 tarihinde seçimlere hazır mısınız? Şartlar ne olursa olsun sandığa gidecek misiniz? 1 oyunuzu MHP'ye 1 oyunuzu da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verecek misiniz? Işık saçıyorsun Aydın.

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri demokrasi ve siyasi tarihimizin kilit taşıdır. Huzurla husumet arasında bir seçim yapılacaktır. Kucaklaşmayla kutuplaşma arasında bir mücadeleye şahit olacaktır. Ya Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu canlandıracağız ya da acıklı bir ülkeye mahkum olacağız.Askerlerimizi şehit edenler Kılıçdaroğlu'nun yanındadır. Yavrularımızı yetim bırakan katiller CHP ve İYİ Parti'yle yanak yanağadır. HDP'nin eş başkanı konuşmuş 1 oy Kılıçdaroğlu'na istemiş. Terörist arkadaşının serbest kalması için bu oyu istemiş. Yeşil Sol Parti demek CHP ve İYİ Parti demektir. Uyarıyorum Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy Kandil'e gidecek. CHP ve İYİ Parti'ye verilen her oy Türk milletimin önünü kesecektir. Aydın olur vermez, veremez. Zillet ittifakı terör örgütleriyle aynı hizada aynı gayededir. Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş'ı serbest bırakacağım dedi mi, dedi. Tezkerelere hayır dedi mi, dedi. Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım ediyor da dediler.6-8 Ekim olaylarında Demirtaş 51 kişinin ölümünü azmettirmişti. Şerefin, namusun, vatanın, milletin tavizi olmaz. Devletin teslim olması diye bir şey söz konusu olamaz. Beş kuruşa vatan satan 1 dolara da hain olur. Nefsine yenilen iki dünyasını da yok eder.

Hayalleri gerçeğe dönüştürmek için aziz milletim sıra sende. İstikrarımıza, istiklalimize ve istikbalimize sımsıkı sarılmak için aziz milletim sıra sende. Müfteriler, müfsitler, münafıklar ne derse desin, birlikte çok daha güçlüyüz. Çünkü Hep Birlikte Türkiye’yiz. Çünkü Hep Birlikte Türk Milletiyiz. “Gelen Türk Asrı, Geleceğin Gücü Türkiye” olacaktır. İnancımız budur, iddiamız budur, irademiz budur. Bu nedenle 14 Mayıs seçimleri yeni yüzyılın demokratik eşiği, milli ve manevi değerlerin rehberliğiyle geçilmesi gereken ilk kavşağıdır. Başaracak inancımız vardır, irademiz vardır, itibarımız vardır.

Hepinize soruyorum, Aydınlı kardeşlerimin duruşunu bizzat görmeyi istiyorum: 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine hazır mısınız? Şartlar ne olursa olsun sandığa gidecek misiniz? Sandığın başında, mührü elinize alıp şöyle bir seçim pusulasına göz attığınızda, bir oyunuzu Milliyetçi Hareket Partisi’ne, bir oyunuzu da Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verecek misiniz? TBMM’de Cumhur İttifakı’nı güçlendirecek misiniz? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek olacak mısınız? Işık saçıyorsun Aydın. Çok güzelsin Aydın. Dosta güven, düşmana korku saçıyorsun Aydın.


Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


MHP DevletBahçeli

Yazılım EMA