AYTEPE: AVUKATLAR İÇİNDE ADALET
Eklenme : 05.04.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

AYTEPE: AVUKATLAR İÇİNDE ADALET

Aydın Barosu Çine İlçe Temsilcisi Avukat Aylin Aytepe, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yapmış olduğu açıklamasında, “Avukatlar içinde adalet” dedi.



Aydın Barosu Çine İlçe Temsilcisi Avukat Aylin Aytepe, “Biz bugüne kadar hep "Güçlü Baro, Güçlü Avukat", "Herkes için adalet, adalet için Avukat" dedik. Ancak ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Mesleğimizin ve baroların ekonomik sürdürülebilirliği, tarihimizin en alt düzeyine inmiş durumdadır. Yalnızca ekonomik değil aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar müvekkiliyle özleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor. Bugün Avukat için de adalet diye haykırmak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar mesleğimizin icrasını imkânsız hale getirirken adaletin tesisi önünde bir engel oluşturuyor. 5 Nisan avukatlar gününde mesleğinizin sorunlarının çözümüne yönelik taleplerimizi bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara'da "Avukat için de Adalet" demek mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarını bir kez daha haykırmak, şiddete ve ekonomik sorunlarımıza karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşuyoruz" şeklinde konuştu.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA