AYHAN YILDIZ'DA HAREZMİ PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Eklenme : 06.01.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

AYHAN YILDIZ'DA HAREZMİ PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Çocukların günlük, gerçek yaşam becerilerini tanımlayıp, problem çözme becerilerinin temelinde algoritma tasarlayan, kodlama, STEM, yaratıcı düşünme, çevre ve doğa bilincini geliştiren, süreç boyunca bu sorunların nasıl çözüleceğini belirleyip yenilikçi fikirler üreten Harezmî Projesine, ilçemizde seçilen dört okuldan biri olan Ayhan Yıldız Anaokulu, Harezmi Ekibi Proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.



Beşinci hafta etkinlikleri olarak Ayhan Yıldız Anaokulu öğretmenleri Şenay Çetiner, M. Yusuf Gök ve Hilal Türkoğlu Gök, Mehmet Emin Ünal Kız meslek lisesi Bilişim teknolojileri öğretmeni Mehmet Ali Sarıdoğan'ın ortak hazırladığı etkinlikleri uygulamak için Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim sınıfını ziyarette bulundu. Kodlama ve problem çözmeye yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Ayhan Yıldız Anaokulu Müdürü Firdevs Karaman proje ile ilgili olarak; Yirmi hafta boyunca sürecek olan etkinliklerin henüz başında problemi belirleme aşamasındayız. Sonrasında problemi anlama, ispatlama, nedenlerini bulma, olası çözüm yollarını belirleme çözümü uygulama ve değerlendirme olarak birçok bilimsel formatta etkinlikler düzenleyeceğiz. Öğrenciler için 21.yy becerilerini destekleyen Harezmî Eğitim Modelini en verimli şekilde uygulama çalışmalarının devam edeceğiz. Bu kapsamda birçok kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmayı planlıyoruz. Bunun ilk adımını Mehmet Emin Ünal Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özcan Güvenç’in ev sahipliğinde Mehmet Ali Hocamızın da desteğiyle gerçekleştirdik. Öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim ortamını sadece bilgi alışverişi için değil, yaşanabilir üretilebilir bir alan konumuna getirmek için okul öğretmen veli işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

 


Haber Resimleri















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA