AYDINLI VETERİNERLERDEN ÖTENAZİ TEPKİSİ
Eklenme : 24.05.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

AYDINLI VETERİNERLERDEN ÖTENAZİ TEPKİSİ

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, sokak köpeklerinin uyutulmasını da içeren yeni yasa taslağına tepki gösterdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın iş birliğinde Hayvanları Koruma Kanunu’na ilişkin yasa değişiklik tasarısı hazırlandı. Teklifin önümüzdeki haftalarda TBMM’ne geleceği bildirildi. Hazırlanan yeni taslağa göre; başıboş sokak köpekleri toplanacak, 30 gün içinde sahiplendirilmeyenler uyutulacak.

ÖTANAZİ YAPMAYACAĞIZ
Yasa taslağı henüz hayata geçirilmeden tepkileri de beraberinde getirdi. Meslek grubundan herhangi bir görüş alınmadığını ifade eden Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, şu ifadelerle konuştu:
"Tasarıda olduğu söylenen ötanazi işlemi, hayvanların tıbbi yöntemler yoluyla, hızlı, ağrısız ve acısız bir şekilde yaşamının sonlandırılması anlamına gelmektedir. Ötanazi, ölümle karşı karşıya kalınması halinde, acının ve ağrının kalıcı olduğu veya hafifletilemediği durumlarda tıbbi gerekçeler ile uygulanan bir yöntemdir. Veteriner hekimler aldıkları eğitim ve ettikleri meslek yemini gereği tedavi ile ötanaziyi mümkün olduğu kadar geciktirmek, hayvan refahını sağlamak için çaba harcarlar.
Ötanazi sadece veteriner hekimler tarafından uygulanabilir ve sağlıklı bir hayvana uygulandığında katliamdan başka bir anlam taşımaz. Sağlıklı hayvanların ötanazisi ve itlafı veteriner hekimler açısından da etik, insani ve vicdani değildir, evrensel hekimlik değerleri ile de bağdaşmamaktadır. Veteriner hekimler olarak bizler bu yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız."


Haber Resimleri




Aydın'da Bir vatandaş 28.05.2024 01:21
O zaman sevgili veterinerlerimiz sokak köpeklerine çare bulsunlar yem satmak yerine sözde hayvanseverlerden geçinmek yerine bizleri her gün ölümle karşı karşıya getiren sokak köpeklerine çare bulsunlar. Tabii yem satarken çok güzel rant büyük ya nasıl olsa vatandaş ölse ne olur gelin bugün ovalarımıza bakın bütün ovalar atın ki köpek dolu insanlara saldırdıkları gibi ürünleri de mahvediyorlar. Dağlarda hayvanları yok ediyorlar hiç kimse konuşmuyor. Yetmiyor ki tiyatik riskini arttırdılar her tarafta kedi köpek pisliği ama lafa gelince veterinerler bunu yapmayacak yapmayın kardeşim insan ölsün ama sokak köpekleriniz yaşasın yaşasın ki daha çok rant kazanın öyle mi


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA