AYDIN'DAKİ FACİADA SON GELİŞMELER
Eklenme : 26.10.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

AYDIN'DAKİ FACİADA SON GELİŞMELER

Adnan Menderes Üniversitesi merkez kampüsündeki öğrenciler Işıklı KYK Yurdundaki asansörün çökmesine tepki göstermek için toplandı. Öğrencilerin şehrin merkezine doğru yürüyüşe geçmesi üzerine polis müdahale etti. 

Işıklı Kyk Yurdunda asansörün çökmesi ve bir üniversitelinin hayatını kaybetmesine tepki gösteren öğrenciler Adnan Menderes Üniversitesi merkez kampüsünde toplandı. Olaya tepki gösteren öğrenciler şehrin merkezine doğru yürüyüşe geçti. 

Öğrencilerin yürüyüşüne çok sayıda polis müdahale ediyor. Bölgeye TOMA’lar sevk edildi.

VALİ CANBOLAT'TAN AÇIKLAMA 
Vali Yakup Canbolat konuyla ilgili soruşturmanın başladığını duyurdu.
------
Aydın Valisi Yakup Canbolat, Işıklı KYK yurdunda yaşanan asansör faciasının ardından kısa bir açıklama yayınladı. Canbolat konu ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtirken, asansörde bulunan diğer öğrencilerin sağlık durumunun iyi odluğunu kaydetti.
Vali Canbolat şu açıklamayı yaptı: 
"15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik.”

AİLE YOLA ÇIKTI 
Öte yandan kazada hayatını kaybeden İktisadi ve İdari Bilimler FAKÜLTESİ 4. SINIF Öğrencisi genç kızın ailesine de haber verildi. Aile Bursa’dan Aydın’a gelmek üzere yola çıktı.

KAZA GELİYORUM MU DEDİ
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Efeler’de bulunan Işıklı kız öğrenci yurdunda gece geç saatlerde düşen asansörü facia yarattı. Gencecik bir genç kızın can verdiği kazanın altından ihmaller zinciri çıktı.

Efeler Işıklı KYK yurdunda yaşanan asansör faciası gencecik bir kızı hayattan kopardı. ADÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi genç kız 16 kişinin bindiği asansörün kayması sonucu panik olunca can havliyle kendini aşağı attı ve yaşamını kaybetti. 
Olay yurt bölgesinde isyana neden oldu. Öğrenciler seslerini bu acı olay yaşanana kadar duyuramadıklarını söyledi. 

DİĞER ASANSÖR ÇALIŞMIYOR 
Facianın yaşandığı kız yurdunda 2 asansörün bulunduğunu ve birinin aylardır çalışmadığını belirten öğrenciler defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen bozuk asansörün tamir edilmediğini dile getirdi. Kullanılan asansörün de çok sağlıklı olmadığını ve sık sık arızalandığını kaydeden öfkeli öğrenci grubu, “İkinci asansör aylardır bozuk olduğu için diğer asansöre çok yükleniliyordu. Bu kazanın geleceği önceden belliydi. Önlemler zamanında alınmadı” sözleri ile tepkilerini ortaya koydu.

Öte yandan kız yurdunun tam karşısında bulunan erkek yurdunda da asansörlerin sorunlu olduğu ileri sürülüyor. 

BAKIMLARI 21 EYLÜL'DE YAPILMIŞ
Öğrenciler asansörlerin sorunlu olduğu söylerken Aydın Valisi Yakup Canbolat yaptığı açıklamada, son bakım tarihinin 21 Eylül olduğunu belirtti. (Yusuf Girgin)




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Asayiş

Yazılım EMA