AYDIN'DA SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
Eklenme : 06.04.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

AYDIN'DA SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI

Aydın Valiliği, kendi gözetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2022 yılı Mart ayı içerisinde gerçekleşen trafik denetimleriyle ilgili verileri paylaştı.

Yapılan açıklamada geçtiğimiz ay içerisinde toplam 187 bin 416 aracın kontrol edildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: “Denetimlerde kusurlu bulunan 20 bin 430 araca 13 milyon 751 bin 339 TL para cezası tatbik edilmiştir. Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 281 sürücü ve 1313 araç trafikten men edilmiş, 454 sürücünün ehliyetine el konulmuştur.”

TRAFİK CANAVARI 2 CAN ALDI

Açıklamada alınan önlemlere rağmen gerçekleşen kazalarda 394 vatandaşın yaralandığı ve 2 vatandaşın ise hayatının kaybettiği belirtilerek, “Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2022 Mart ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam 239 maddi hasarlı, 288 yaralamalı ve 2 ölümlü olmak üzere toplam 529 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 394 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 nolu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” ifadeleri kullanıldı.




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


TRAFİK KAZA CEZA

Yazılım EMA