AYDIN'DA SÜRPRİZ
Eklenme : 23.03.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

AYDIN'DA SÜRPRİZ

Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Yüksel Yalova, CHP Aydın milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.



Anavatan Partisi’nde 3 dönem milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ve 57’nci Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Yüksel Yalova, CHP Aydın milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Yalova 2011 yılında da CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.
Bir vatandaş olarak, bunca yıllık hukukçu olarak, TBMM Başkanvekilliği ve bakanlık dâhil çeşitli görevlerde bulunmuş birisi olarak aday adaylığı müracaatı yapmayı kamu görevi addettiğini açıklayan Yalova, ‘’Sonuçta kararı Genel Başkan ve başkan yardımcıları verecek. Ben üniversitede asistan olunca, ilk derste bir şey söylemiştim. Demiştim ki, demokrasi her kafadan bir sesin çıkmasıdır. İki çobanın oyu bir profesörün oyundan büyüktür. Oyuna girmeyenin şikâyet hakkı yoktur. Ben de şimdi oyuna girdim. Kafamdan bir ses çıkarıyorum. O zaman asistandım şimdi profesörüm. İki çobanın oyunun bir profesörden büyük olduğunu o zaman da savunuyordum, şimdi de savunuyorum. Parti yöneticileri karar verecek. ‘Uygundur, seni aday yapıyoruz’ derlerse oluruz. Değilse profesör olarak, avukat olarak devam ederiz. Türkiye parlamenter rejime geçsin. Birinci derdim o” diye konuştu.
Siyasetin ciddi bir iş olduğunun altını çizen Yalova, “Seçim ciddi bir iştir. Çalışırsanız, iyi adaylarla çıkarsanız, derdinizi, öngörülerinizi topluma iyi anlatırsanız toplum da sizi seçer. Ama onu yapmazsanız yapan kazanır. Şu anda Millet İttifakı şeklinde bir oluşum var. Bütün gelişmelere baktığınızda öyle görünüyor. AK Parti’nin hiçbir dönemde olmadığı kadar sıkışık durumda olduğu, sorunlu adımlar attığı görülüyor. Sonuçta değerlendirmeyi halk yapar. Bize düşen, bu iktidar gitsin, 14 Mayıs’ta başka bir iktidar gelsin diyenler için görev, çalışmaktır’’ ifadelerini kullandı. (Yusuf Girgin)


Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Siyaset Aydın CHP

Yazılım EMA