AYDIN'DA 32 ADAY YARIŞACAK
Eklenme : 09.04.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

AYDIN'DA 32 ADAY YARIŞACAK

Milletvekili aday listelerinin dün YSK'ya verilmesiyle birlikte Aydın'da yarış başladı. AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP listelerinden aday gösterilen 32 isim Milletvekili seçilmek için yarışacak.



Milletvekili aday listelerinin dün YSK'ya verilmesiyle birlikte Aydın'da yarış başladı. AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP listelerinden aday gösterilen 32 isim Milletvekili seçilmek için yarışacak.

CUMHUR İTTİFAKI CEPHESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.
27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70'i değişti. En genç milletvekili adayı ise 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu. Parti kaynaklarına göre; uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı “istisnasız ve genişletilerek” uygulandı.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 16 üyesi, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, AK Parti'den milletvekili adayı oldu.
AK Parti Aydın'dan gösterdiği listeyi Mustafa Savaş hariç yeni isimlerden oluşturdu.

AK PARTİ AYDIN ADAYLARI
1-Mustafa Savaş
2-Seda Sarıbaş
3-Ömer Özmen
4-Mustafa Abak
5-Umut Tuncer
6-Duygu Göğde
7-Murat Gün
8-Mehmet Arkun
Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP ise aday listesini önceki gün YSK'ya ulaştırdı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den 1'inci sıradan aday olduğu listeye göre, mevcut 48 milletvekilinden 43'ü yeniden aday oldu, 5 milletvekili ise listede yer almadı.
MHP'nin Aydın adayları ise şu isimlerden oluştu.

MHP AYDIN ADAYLARI

1 -Deniz Depboylu
2 -Burak Pehlivan
3 -Yusuf Keremit
4 -Burhan Uçaş
5 -Etem Yeşilyurt
6 -Çetin Durmaz
7 -Osman Gazi Cihangiroğlu
8 -Cengiz Ataseven

MİLLET İTTİFAKI CEPHESİ
Millet İttifakı'nı oluşturan partilerden CHP de aday listesini dün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ü de Erzincan'dan aday gösteren CHP, İYİ Parti ile 16 ilde ortak liste çıkardı, CHP, 7 ilde aday göstermedi.
Saadet Partisi'ne 23, DEVA Partisi'ne 18, Demokrat Parti'ye 3, Gelecek Partisi'ne 15, İYİ Parti'ye 6 ve Mustafa Sarıgül'e toplam 66 kontenjan verildi.

CHP AYDIN ADAYLARI
1-Bülent Tezcan
2- Hüseyin Yıldız
3- Süleyman Bülbül
4- Evrim Karakoz
5- Nilüfer Ünüvar
6- Gamze Yolcu Metin
7- Ziya Yılmaz
8- Nebahat Oskay Ürün
Millet İttifakı'nın 2. ortağı İYİ Parti tarafından YSK'ya teslim edilen listelerde AK Parti'de belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık yapan Ahmet Eşref Fakibaba'nın Ankara 1. bölge 2. sıradan, Buğra Kavuncu'nun İstanbul 2. bölge 1. sıradan, eski milli futbolcu Gökhan Zan'ın Hatay 2. sıradan, yine eski futbolcu Ünal Karaman'ın ise Konya 1. sıradan listeye girdiği görüldü.
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat tarafından YSK Başkanı Ahmet Yener'e teslim edilen listede Aydın adayları şu isimlerden oluştu:

İYİ PARTİ AYDIN ADAYLARI
1 -Ömer Karakaş
2 -Ahmet Ertürk
3 -Tuğça Canpolat Yılmaz
4 -Erhan Algan
5 -Semra Yücel
6 -Fevzi Köse
7 -Cemal Sarı
8 -Pınar Öncer


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Siyâset Aydın

Yazılım EMA