AYDIN KIRILIYOR! AÇIK HAVA UYARISI
Eklenme : 18.01.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

AYDIN KIRILIYOR! AÇIK HAVA UYARISI

Aydın’da hastanelerin yoğun bakımlarında yer kalmadı. Üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hastanelere başvuran sayısında ciddi artış var. Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, okulların 15 günlük ara tatiline dikkat çekerek açık hava uyarısında bulundu.

Son aylarda üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle hastaneye başvuranların sayısı da yoğun bakım doluluk oranları da arttı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım doluluk oranının yaklaşık yüzde 72 olduğu bilgisini verirken Aydın’da durum daha da vahim. Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, kentte salgın nedeniyle yoğun bakımlarda yatak kalmadığını bildirdi.
Aydın Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımın tamamen dolu olduğunu kaydeden Karagözlü, diğer hastanelerde de durumun farklı olmadığını dile getirdi.

SÖMESTREDE DİKKAT
Karagözlü yarın ( 19 Ocak Cuma) okullarda ara tatili başlayacağına da dikkat çekerek bu dönemin salgının yayılmasına neden olabileceği uyarısında bulundu. Tatil boyunca öğrenci ve ailelerine açık hava etkinlikleri tavsiyesinde bulunan Karagözlü, kapalı alanlardan özellikle avm, sinema gibi kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.
Kapalı alana girilmesi gerekiyorsa maske takılması gerektiğine vurgu yapan Dr. Karagözlü kendilerinin de korunmak için maske kullandığını dile getirdi. (Kaynak: Manşet Aydın Gazetesi)




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Aydın

Yazılım EMA