ATATÜRK ÇİNE'DE ANILDI
Eklenme : 10.11.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ATATÜRK ÇİNE'DE ANILDI

Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümü münasebeti ile Çine’de yad edildi.

Çine Madran Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma törenine; Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Savcısı Umut Dinçer, kamu kurum ve kuruluş ile siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 10 Kasım’da Atatürk’e sesleniş adlı koro ve oratoryo gösterisi yapıldı. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Madran Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Cesur gerçekleştirdi. Cesur, "Mustafa Kemal Atatürk savaştaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerinde ki sağlamlık uluslararası İlişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleriyle de evrensel bir kişidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması birçok devrimi gerçekleştirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete ayrılışının 85. Yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.




Haber Resimleri






Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Atatürk 10Kasım

Yazılım EMA