ANNE VE BABALAR DİKKAT! OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR?
Eklenme : 12.09.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ANNE VE BABALAR DİKKAT! OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Diyetisyen Ceyda Atan okul çağı çocukların sağlıklı beslenmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda velilere bilgiler sundu.



Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen, öğrenci ve velilere sağlık ve başarı dolu bir yıl dileyen Diyetisyen Ceyda Atan, Okul çağı; çocukların beslenme alışkanlıklarının geliştiği, fiziksel, bilişsel ve sosyal olarak büyüme ve gelişmenin hızlandığı bir dönemdir. Bu yaşlarda edinilen beslenme alışkanlıkları ileri yaşlarda görülebilecek sağlık sorunlarının önlenmesinde önemli rol oynar. Kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kanser gibi hastalıkların başlangıcının çocukluk dönemindeki yanlış beslenme alışkanlıklarıyla ilişkilidir” dedi.

“Peki çocukların Beslenme Çantalarında Neler olmalıdır?” sorusuna yanıt veren Ceyda Atan şu bilgileri paylaştı: Çocuğunuzun günlük alması gereken karbonhidrat, protein, yağ ve sebze & meyve dengesi sağlanmalıdır.

  • Ara Öğünlerde Proteince zengin süt, ayran, yoğurt ya da beyin gelişimi açısından çok önemli olan kavrulmamış(çiğ) badem, fındık, ceviz yanına taze/kuru meyve kombinasyonları yapılabilir.
  • Evde yapılmış kek, börek ya da poğaçaların yanına süt ya da ayran konulmalıdır.
  • Sandviç hazırlanırken porsiyon kontrolünün yapılması oldukça önemlidir. Sandviçin içine mayanoz, ketçap gibi soslar konulmamalıdır. Çabuk bozulabilecek et ve tavuk kullanımından uzak durulmalıdır.
  • Özellikle cips, kola, paketli bisküviler, çikolata gibi besinler kan şekerimizi hızlıca yükseltip düşürüyor aynı zamanda konsantrasyon bozukluğu yaratarak ders performansını düşürebiliyor.

Haber Resimleri






Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA