Altın sütün faydaları saymakla bitmiyor! Şifa deposu altın süt nedir, nasıl yapılır?
Eklenme : 26.11.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

Altın sütün faydaları saymakla bitmiyor! Şifa deposu altın süt nedir, nasıl yapılır?

Diyetisyen Ceyda Atan ismini de renginden ötürü alan canlı bir sarı, altın sarısı renge sahip olan 'altın sütün' faydalarının saymakla bitmediğini söyledi. 



Diyetisyen Ceyda Atan, altın sütün faydaları hakkında bilgiler sundu. Ceyda Atan, "Altın sütün ana malzemesi sarı baharatlardan biri olan zerdeçaldır. Zerdeçalın aktif bileşeni olan kurkumin, güçlü antioksidan özelliklerinden dolayı yüzyıllardır Ayurveda tıbbında kullanılmaktadır. Antioksidanlar en temel tanımıyla, hücre hasarıyla savaşan ve vücudumuzu oksidatif stresten koruyan bir bileşiktir. Bu bileşikler, hücrelerin işleyişi için gereklidir. Bu nedenle düzenli olarak antioksidan açısından zengin gıdalarla beslenmek, enfeksiyon ve diğer hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bu durum birçok bilimsel araştırmayla da kanıtlanmıştır. Altın süt; zencefil, zerdeçal ve tarçın gibi baharatlarla yapıldığı için antioksidan açısından zengindir" dedi. 

"Kış aylarında bol bol tüketilen altın süt, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direnicini arttırmaktadır" diyerek sözlerine devam eden Atan, "Ana maddesi zerdeçal olan altın süt, ismini de renginden ötürü almıştır. Canlı bir sarı, altın sarısı renge sahip olan bu içeceğin faydaları da saymakla bitmiyor. Altın süt, solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur. Ayrıca boğaz ağrısını yatıştırır. Altın süt bağışıklığı artırır ve olası alerjilerin önlenmesine yardımcı olur. Bu karışımın içine bir tutam Hindistan cevizi yağı eklerseniz harika bir yatıştırıcı etkisi oluşturur, rahat bir uykuya zemin hazırlar. Metabolizmayı hızlandırır, sindirimi düzenler. Yağ yakımını hızlandırır. Altın süt aynı zamanda tok tutma özelliği ile kilo vermeye de yardımcı olur. İçerisindeki kurkumin sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, vücudu temizler. Regl sancılarını yatıştırır. Altın süt, karaciğer yağlanmasına engel olur. Doğal bir ağrı kesici özelliği görür. Her ne kadar doğal ve şifa kaynağı bir karışım olsa da altın süt herkesin içebileceği bir karışım değildir. Birtakım rahatsızlıklara yol açabilir. Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler, emziren anneler, düzenli ilaç kullananlar, alerjisi olanlar altın sütü içmemelidir. Altın süt faydalı olsa da bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Yanı sıra mide rahatsızlığı olanlara da iyi gelmeyebilir" şeklinde konuştu. 

ALTIN SÜT NASIL YAPILIR?

Cezvenize önce sütü alarak hazırlamaya başlayın. Sütünüz biraz ılıdıktan sonra 1 çay kaşığı toz zerdeçalı ilave ederek kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra birer çay kaşığı karabiber ve toz tarçın ilavesini yapabilirsiniz. İsteğe göre birer çay kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı eklenebilir.


Haber Resimleri








Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA