Almanya'da 'darbe' operasyonu... Şafak baskını yapıldı! Çok sayıda gözaltı var
Eklenme : 07.12.2022
Haber Tipi: Uluslararası Haber

Almanya'da 'darbe' operasyonu... Şafak baskını yapıldı! Çok sayıda gözaltı var

Almanya 3 bin güvenlik personelinin katılımı ile geniş çağlı bir operasyona imza attı. Operasyon kapsamında en az 25 kişinin gözaltına alındığı bu kişilerin hükümete karşı darbe planları yaptığı açıklandı. İşte şafak baskınından ilk görüntüler...



Sabah saat 06.00’da ‘Soko Schatten’ kod adıyla eş zamanlı yapılan baskınlara ağır silahlı ve özel donanımlı GSG9 ve SEK gibi özel timlerle birlikte yaklaşık 3 bin güvenlik gücü katıldı.

Toplam 52 şüpheliye ait 137 mekânda aramalar yapıldı. Baskınlarda ilk etapta 25 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Berlin’in gözde mekânlarından olan ve villaların bulunduğu Wannsee beldesinde bir eve de baskın düzenledi.

Thüringen eyaletine bağlı Bad Lobenstein’daki Waidmannsheil av kulübesi de baskın düzenlenen mekânlar arasında.

Polis, Baden-Württemberg eyaletinde yaklaşık 30 mülke ve Saksonya eyaletindeki Erz Dağları’nda bir otomobil tamirhanesine ve bir marangoz atölyesine baskın gerçekleştirdi.

Aramalar Bavyera, Hessen ve Aşağı Saksonya’da yapılırken uluslarası destek alınarak Avusturya’nın Kitzbühel bölgesinde ve İtalya’da da aramalar yapıldı. Rusya vatandaşı Vitalia B., Alman vatandaşı Alexander Q. ve Frank R. şüpheli destekçiler olarak tutuklandı.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Almanya darbe

Yazılım EMA