ALİ ÖRTER: BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU
Eklenme : 07.08.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ALİ ÖRTER: BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Bir önceki dönem Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ali Örter, Oda tarafından proje için gerçekleştirilen kongreyi eleştirerek, “Kongre bilinçsizce yapıldı. Biz bu kararı onaylamıyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi.



Ali Örter yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi; “Bin 832 üyesi bulunan Odamızın 86 kişinin yapıldığı bir kongre seyrettik. Bu bir tiyatroydu. Sadece mesaj atarak bir gün önceden kongre bize haber edildi. Nasıl bir proje olacak bilmiyoruz. Sayın başkanımız Metin Uyar tarafından arsa ikinci ya da üçüncü şahıslara teslim edildi. Kimseye haber etmeden yangından mal kaçırırcasına insanları bilinçlendirmeden yapılan bir kongre oldu. Başkanım hangi parayla yapacaksınız dediğimde ben parayı bulurum demişti şimdi maliyetler çok arttı diyor. 40 milyona böyle bir inşaatın yapılıp esnafımızın ne kadar faydalanacağını bilmiyoruz. Sadece bu projeyi açıklamıştı şimdi bu projeyi müteahhitte vererek yapmak istemesini içimize sindiremiyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ben şerh kararı aldırdım. Esnafımızın sesi olmaya çalıştım. Esnafımızın hakkını sonuna kadar arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu esnafımız için tarihi bir karardı. 86 kişinin gelerek yaptığı bir kongre bir vatandaş esnaf olarak üzülerek seyrettik. Biz bu kararı onaylamıyoruz. Halkımızın bilinçlenmesi için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA