AKÇAOVA'DA ÖĞRENCİLERE COVİD 19 AŞISI YAPILDI
Eklenme : 21.10.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

AKÇAOVA'DA ÖĞRENCİLERE COVİD 19 AŞISI YAPILDI

Akçaova Anadolu Lisesi’nde 36 öğrenciye İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından korona virüse karşı Covid-19 aşısı uygulandı.

Akçaova Anadolu Lisesi’nde İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince kurulan aşı stantlarında e-nabız uygulaması ile ailelerince aşı izni verilen gönüllü öğrencilere ilk doz aşıları yapıldı. Sağlık görevlileri tarafından öğrencilere Covid-19 aşısının önemi anlatıldı. Öğrencilere aşı olarak sadece kendilerini değil ailelerini ve çevrelerini de koruyacakları anlatılırken, daha sağlıklı hayat için aşılarını geciktirmeden yaptırmaları önerildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından aşı hakkı tanımlanan, ailesinin onay verdiği 12 yaş ve üstü 36 lise öğrencisine Covid-19 aşısı uygulandı.

Öğrencilerin 1,5 yıl eğitim öğretimden uzak kaldığını hatırlatan Akçaova Anadolu Lisesi Müdürü Burak Seven, “Eğitim öğretimin Covid 19 sürecinde yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için aşı uygulamaları yapılması gerekiyordu. Toplam 155 öğrencimizden 36’sının ailelerinin izni ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından okulumuzda Covid 19 birinci doz aşısı uygulandı. 10 Kasım’dan sonra ikinci aşı yapılacak öğrencilerimize sağlıklı başarılı yıllar diliyorum. Duyarlı davranışlarından dolayı Akçaova Anadolu Lisesi olarak, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğrenci ve velilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.




Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA