AKÇAOVA SEMALARINDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Eklenme : 18.04.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

AKÇAOVA SEMALARINDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Aydın Sportif Havacılık Kulübü (AYHAVK) üyesi dört yamaç paraşütü sporcusu Çine’nin  Akçaova Mahallesi Gökbel Dağında uçuşa uygun olarak belirledikleri bir noktadan yamaç paraşütleri ile deneme uçuşu yaparak Akçaova semalarını şenlendirdi. 

Gökyüzünde uçan yamaç paraşütleri Akçaova sakinlerini heyecanlandırdı.  Akçaova sakinleri bölgede yapılacak bu tarz faaliyetlerin mahallelerinin ekonomik, kültürel ve sportif konularda kalkınmasını sağlayacağı görüşünde bulundu.

Aydın Sportif Havacılık Kulübü (AYHAVK) üyesi yamaç paraşütü pilotları Cemal Tığlı, Ayhan Kocaman, Uğur Kadıoğlu ve Mustafa Çolak Gökbel Dağından yaptıkları uçuştan büyük keyif aldıklarını ifade ederek dört yıldır Gökbel Dağından uçmayı planladıklarını ve bu güne nasip olduğunu ve bundan sonrada sık sık Akçaova’ya uçmaya geleceklerini belirtti.

Ayrıca dört yamaç paraşütçüsü uçuş denemeleri sonrası Ege bölgesindeki yamaç paraşütçülerini de bölgeye davet ederek uçmayı tavsiye edeceklerini söyledi.

Geçen yaz çıkan orman yangınlarında AYHAVK olarak kulüp üyesi pilotların üç gün boyunca yangın söndürme faaliyetlerine gönüllü olarak katıldığını ve bu duruma çok üzüldüklerini, yamaç paraşütü sporunu bölgede gerçekleştirerek bir nebze olsun Akçaovalılara moral kaynağı olmaya çalışacaklarını belirttiler.




Haber Resimleri









Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA