AKAR ZEYTİNYAĞLARI MARKASINA GÜMÜŞ MADALYA
Eklenme : 17.01.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

AKAR ZEYTİNYAĞLARI MARKASINA GÜMÜŞ MADALYA

Aydın Ticaret Borsası tarafından 9. Uluslararası Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarında düzenlenen “Memecik natürel sızma zeytinyağı kalite yarışmasında” KOSGEB’in desteklediği Çineli kadın girişimci Derya Akar gümüş madalya aldı.

Aydın’da gerçekleştirilen Uluslararası Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının son gününde “Memecik Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması” yapıldı. Yarışmada KOSGEB’in desteklediği kadın girişimci Derya Akar’ın ürettiği soğuk sıkım zeytin yağı gümüş madalya almaya hak kazandı. Kadın girişimcinin madalyasını ve belgesini Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdem ve KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger takdim etti.

KENDİ MARKASI İLE ÜRETİM YAPIYOR

Çine’nin Akçaova Mahallesinde yaşayan ev hanımı Derya Akar (30), KOSGEB desteği ile organik sıkım yapan butik bir zeytin yağı fabrikası kurarak kendi işinin patronu oldu. Girişimci kadın, Akar Zeytinyağları markası ile üretime başladı. Akar, kendi tarlasındaki zeytinleri işçileriyle birlikte toplayarak kurduğu fabrikada işliyor. Böylelikle mahallesindeki vatandaşlara istihdam sağlıyor.

ZEYTİN YAĞININ TADINI ALIYORSUNUZ

Tesisini ziyarete herkesi beklediğini belirten iki çocuk annesi Akar, “Kendi zeytinlerimizi işlemek ve vatandaşların gerçek zeytin yağının tadını almaları amacıyla böyle bir fabrika açtım. Hiç su kullanmadan soğuk sıkım yani 27 dereceyi geçmeden zeytin yağı üretiyoruz. Fabrikaya dışarıdan gelip zeytin sıktırmak isteyen vatandaşların da zeytin yağlarını yapıyoruz.” dedi.




Haber Resimleri











Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA