AK PARTİ'NİN BAŞKAN ADAYI ALİ DİNÇER İDDİASI
Eklenme : 23.12.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

AK PARTİ'NİN BAŞKAN ADAYI ALİ DİNÇER İDDİASI

Yerel seçimlerde 30 Büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapma kararı alan Cumhur İttifakı’nda belediye başkan adayları netleşmeye başladı. AK Parti ve MHP arasında titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında listelere son şekli verildi. Büyük gizlilik içinde devam eden çalışmalar sır gibi saklanırken, MANŞET Gazetesi Aydın’da hangi isimlerin aday gösterileceğini öğrendi.



AK Parti ve MHP kurmayları arasında 13. yapılan görüşmeler sonunda belediye başkan aday listesine son şekli verildi. Yerel seçimde 30 Büyükşehir ile 29 ilde işbirliğine gitme kararı alan Cumhur İttifakında Manisa ve Mersin MHP’ye bırakıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Adana gibi illerde ise AK Parti aday çıkartacak.

AYDIN LİSTESİNE MANŞET ULAŞTI
AK Parti ve MHP’li kurmayların büyük gizlilik içinde yürüttüğü çalışmalar neticesinde birçok ilde listelere son şekli verilirken MANŞET Gazetesi Aydın’da hangi isimlerin aday gösterileceğini öğrendi. Buna göre, AK Parti Aydın’da 12, MHP ise 5 ilçede seçime gidecek. Buharkent, Karacasu, Bozdoğan, Köşk, Karpuzlu, Koçarlı ve İncirliova Belediye başkanları yerini korudu, Nazilli’de Kürşat Engin Özcan ise aday listesine giremedi.

MHP 5 İLÇE ALDI
MHP 31 Mart 2024 seçimlerinde Efeler, Söke, Germencik, Karacasu ve Sultanhisar’da aday çıkartacak. Efeler’de Burak Pehlivan, Söke’de Tekin Yavuz, Germencik’te Halit German, Karacasu’da Mehmet Erikmen ve Sultanhisar’da Hüseyin Özer Belediye Başkanı seçilmek için mücadele edecek.

AK PARTİ 12 İLÇE ALDI
Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı AK Parti ise Aydın’da 12 ilçede aday çıkartacak. Nazilli’de listeye giremeyen Kürşat Engin Özcan’ın yerine efsane başkan Esat Ergüler seçmenin karşısına çıkacak. Buharkent’te Mehmet Erol, Kuyucak’ta ise milletvekilliği için görevinden istifa eden Metin Ertürk yeniden belediye başkan adayı gösterildi. Ufuk Altıntaş Bozdoğan’da yerini korurken, Kuşadası’nda Esat Altungün, Didim’de ise Savaş Cengiz AK Parti’nin adayı olacak. İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ise yerini koruyan bir diğer isim. 2019 yerel seçimlerinde MHP’den Karpuzlu Belediye aşkanı olan Hilmi Dönmez ise AK Parti’den seçim girecek. Nedim Kaplan Koçarlı’da ikinci kez seçilmek için seçmenin karşısına çıkacak. Çine’de ise Ali Dinçer’de karar kılınırken, Yenipazar’da Kıvanç İşbilen Belediye Başkanı seçilmek için mücadele edecek. Hemen herkesin merak ettiği büyükşehir adayı ise Aydın milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş oldu.


CENGİZ ADIZ 24.12.2023 00:54
HERKESE HAYIRLI OLSUN BAŞARILAR DİLİYORUM HEPSİNE


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Çine AliDinçer

Yazılım EMA