2023 asgari ücret ne kadar olacak?
Eklenme : 07.10.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı yeniden gündeme geldi. Son olarak Temmuz ayında yapılan yüzde 30 oranında zam ile 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Yeni yıla yaklaşılırken "Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu araştırması sıklaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret konusunda yeni açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret zammı ile ilgili detaylar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin "Biz asgari ücret için Aralık'ta yeniden masaya oturacağız. Önümüzdeki bahar sendikalarla görüşmelerimiz var. Sizin görüşleriniz ne olursa olsun diyorum. Ben size emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece size yakınım diyorum. Tüm sendikalarımıza bu konudaki yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Birçok sorunu çözüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuya ilişkin; "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.

Zaten şu ana kadar yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamları noktasında son asgari ücret rakamını Aralık'ta yapacağız. Tekrar değerlendirme yapıp yeni adı inşallah yıl sonu itibariyle atacağız. 2023'e girerken çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. Asgari ücreti yükseltirken getirdiği yükün tamamını işverenin üzerine bırakmadık. Onu da üzerimize aldık, üretimi korumuş olduk. Devlet olarak fedakarlıkta bulunarak tüm ücretlilerin asgari ücrete kadarki kısmından vergileri kaldırdık. İşçi memur ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlara vergi istisnası kaynaklı ilave geliri sağladık. İşçilerimizi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında önlemek birinci önceliğimiz. Bu bir ara artış idi. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti inşallah önümüzdeki Aralık'ta yapacağız." ifadelerini kullandı.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA