2022'nin akılda kalanları: Yılın fotoğrafları
Eklenme : 03.12.2022
Haber Tipi: Uluslararası Haber

2022'nin akılda kalanları: Yılın fotoğrafları

İngiliz haber ajansı Reuters, 2022 yılına dair bir galeri hazırladı. "Yılın Fotoğrafları: 2022" başlığı ile hazırlanan galeride hafızalara kazınan görsellere yer verildi.



2022 yılına damga vuran en önemli olaylardan biri hiç kuşkusuz Rusya-Ukrayna savaşı oldu.
Şubat 2022`de başlayan savaşla tüm dünya Rusya`nın Ukrayna`ya tam kapsamlı bir şekilde saldırışına tanık oldu.
Rus ordusu askerleri tarafından öldürülen Iryna Filkina`nın eli, 2 Nisan 2022.
Devam eden geniş çaplı savaş, büyük bir mülteci krizine ve on binlerce ölüme neden oldu.
Rusya`nın Ukrayna`yı işgalinin ortasında, Ukrayna`nın Lviv kentindeki tren istasyonunda cephe hattına giden erkek arkadaşına veda eden kadın, 9 Mart 2022.
Ukrayna ordusunun çatışmada öldürülen bir Rus ordusu askeri olduğunu iddia ettiği nişansız bir askerin cesedi, Ukrayna`nın Harkiv şehrinin dışında bir yolda yatıyor, 24 Şubat 2022.
Ukraynalı bir asker, Rusya`nın hava saldırısından saklanıyor, 10 Mart 2022.
İran`ın başkenti Tahran`da 13 Eylül`de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini`nin, 16 Eylül`de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı şiddetli protestolara yol açtı. Protestolar ülke sınırlarını aştı ve dünya çapında bir kadın hakları direnişine dönüştü. Fotoğraf: İstanbul`da düzenlenen gösteride bir protestocu saçını kesiyor, 2 Ekim 2022.
Afganistan`ın Kabil kentinde karla kaplı bir kaldırımda kucağında çocuğunu tutan Afgan bir kadın, 27 Ocak 2022.
Batı Şeria`nın Cenin kentindeki baskında İsrail askerlerince öldürülen Al Jazeera televizyonunun Filistinli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile`nin cenaze töreninde arbede, 13 Mayıs 2022.
İngiltere Kraliçesi Elizabeth`in tabutu, yapılan bir ayin sonrasında Westminster Abbey`den götürülüyor, 19 Eylül 2022.
İngiltere`de Kraliçe`nin Platin Jübile kutlamaları sırasında Buckingham Sarayı`nın balkonunda, 2 Haziran 2022.
İngiltere`de Muhafazar Parti lideri Boris Johnson Johnson, 7 Temmuz`da istifa etti. Ardından İngiltere`de sadece 1,5 ay başbakanlık yapan 2. Demir Leydi Liz Truss göreve geldi. Truss, açıkladığı ekonomi politikalarına gelen tepkilerin ardından istifa etti. Bir yılda üç tane başbakan gören İngiltere`de eski başbakan Boris Johnson ve Penny Mordaunt`un başbakanlık yarışının çekilmesinin ardından tek aday olan Hint kökenli Rishi Sunak, 24 Ekim`de ülkenin yeni başbakanı oldu. Fotoğraf: Liz Truss, ABD`deki Empire State binasında medyaya konuşuyor, 20 Eylül 2022.
ABD`de düzenlenen 94. Akademi Ödülleri sırasında Chris Rock sahnede konuşurken Will Smith, Chris Rock`a vuruyor, 27 Mart 2022.
Japonya`nın eski başbakanı Shinzo Abe, Temmuz ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, 8 Temmuz 2022.
ABD`nin Teksas eyaletinde "AR-15" tipi otomatik saldırı silahı ile 24 Mayıs`ta Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu`na saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos, birbirine bitişik iki sınıfa girerek 19 çocuk ve 2 öğretmeni vurarak öldürdü. Uvalde polisi, saldırgan okula girdikten sonra dışarıda bekleyen ailelerin yalvarış ve ısrarına rağmen 1 saat 17 dakika boyunca müdahale etmemekle eleştirildi.
Bir adam, Brezilya`nın Maranhao eyaletinde şiddetli yağmurun neden olduğu seller sırasında sular altında kalan bir sokakta balık tutuyor, 6 Ocak 2022.
Ian Kasırgası`nın ABD`de geniş çapta yıkıma yol açmasının ardından Matlacha ile Pine Island arasındaki yıkılan yolun görünümü, 2 Ekim 2022.
Ian Kasırgası`nın ABD`de geniş çapta yıkıma yol açmasının ardından Matlacha ile Pine Island arasındaki yıkılan yolun görünümü, 2 Ekim 2022.
Güney Afrika`da şiddetli yağmurların açtığı hasarın ardından bir kadın kapısının önünde duruyor, 12 Nisan 2022.
Meksika`da şiddetli yağışların neden olduğu nehir taşmasının yol açtığı hasardan bir görüntü, 1 Eylül 2022.
İnsanlar, Madagaskar`da Batsirai Kasırgası`nın ardından sahilde enkaz arıyor, 8 Şubat 2022.
Nijerya`da büyük bir selin ardından bölge sakinleri göğüs hizasına gelen sel sularında güçlükle ilerliyor, 22 Ekim 2022.
ABD yakınlarında yanan bir orman , 6 Eylül 2022.
Bolivya`daki Uyuni Tuz Ovası`nda Cholita elbiseli bir kadın poz veriyor, 26 Mart 2022.
Rusya`nın Ukrayna`ya saldırısı devam ederken, köyüne düzenlenen roket saldırısında başından yaralanan ve parmaklarını kaybeden çocuk, 1 Nisan 2022.

Haber Resimleri


























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA